Juniororkest Stichting AJSO naar finale Nationaal Concours

ALMERE - Met een totaal van 75 punten heeft het juniororkest (11 tot 16-jarigen) van Stichting AJSO de finale van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten bereikt. Zaterdag 10 maart werd de eerste voorronde gehouden in Ede. Het Almeerse juniororkest nam het in de voorronde op tegen tien andere jeugdorkesten uit deze afdeling (één van de drie).

Het Juniororkest tijdens het inspelen. (Foto: aangeleverd)

Het concours is bedoeld om te kijken hoe het niveau van het orkest is ten opzichte van vergelijkbare Nederlandse jeugdorkesten. Maar het is vooral ook een leuke manier om andere orkesten aan het werk te zien en elkaar te ontmoeten. 

De finalisten spelen op 26 mei in De Doelen in Rotterdam. Daar brengen zij ook een zelfgecomponeerd muziekstuk ten gehore dat tijdens de voorronde is gemaakt in de masterclass ‘musical postcards’. De musical Postcard is een korte, zelfgemaakte compositie die verstuurd zou kunnen worden aan jongeren uit alle hoeken van de wereld. Deze korte composities (postcards) worden door de orkestleden van de zes beste jeugdorkesten van Nederland onder begeleiding van een professionele arrangeur gecomponeerd tot een kort nieuw muziekstuk. De postcard wordt gepresenteerd tijdens de finale van het Nationaal Concours, waar de beste jeugdsymfonieorkesten in De Doelen aanwezig zijn.

Het juniororkest is het hoogste opleidingsorkest van Stichting AJSO (Almeers Jeugd Symfonie Orkest). De leden zijn tussen de 11 en 16 jaar oud en het orkest staat onder leiding van dirigent Hans Welle.

 

Concert 18 maart in KAF

De opleidingsorkesten van Stichting AJSO, waaronder het Juniororkest, geven zondag 18 maart om 14.30 uur in de Middenzaal van de Schouwburg (Kunstlinie Almere Flevoland) het My Big Fat Gipsy Concert. Onder leiding van de dirigenten Welle en Vogel betreden ‘zigeunerkinderen’ het podium om toeschouwers te overrompelen met hun betoverende klanken. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via secretariaat@ajso.nl en kosten 10 euro (tot 12 jaar 7,50 euro).

Artikel geplaatst op: 11 maart 2018 - 22:43

Gerelateerd

Delen