Bezoek de Lammetjesdag in Het Vroege Vogelbos

VROEGE VOGELBOS – Na de koude wintermaanden kijkt iedereen weer uit naar de lente. Om de lente te vieren nodigt Stad & Natuur iedereen uit voor Lammetjesdag op zondag 25 maart. Bezoekers kunnen van 12.00 tot 16.00 uur genieten van allerlei workshops, demonstraties, theater en natuurlijk lammetjes!

Geniet van de lammetjes tijdens Lammetjesdag. (Foto: aangeleverd)


Lammetjesdag staat uiteraard geheel in het teken van schapen, wol en de leefwereld van het schaap. Zo gaan de lammetjes in etappes naar buiten om 13.00, 14.00 en 15.00 uur, zodat iedereen hen goed kan bewonderen en fotograferen. Een dierverzorger van Stad & Natuur vertelt daarbij van alles over de lammetjes en de schaapskudde.
Om 12.00 uur opent Stad & Natuur de nieuwe speurtocht ‘Lammetje Luit’. Deze speurtocht loopt door het Vroege Vogelbos en leert grote en kleine speurneuzen van alles over het leven van een lammetje tot schaap. Ook worden er poppenkastvoorstellingen gegeven met Jan en Katrijn (al zit er ook een lammetje in het verhaal)! De Wolunie verkoopt haar wolproducten. Vrijwilligers geven tekst en uitleg over het beheer van het bos, de IVN Bostuin en hoe zij de reuzenberenklauw in het Kromslootpark, het leefgebied van de schapen, bestrijden.
Natuurlijk is ook de Wolunie aanwezig op haar thuishonk in de schaapskooi. Om 13.15 uur presenteert de Wolunie haar designproduct voor 2018. Geïnteresseerde volwassenen kunnen zich bij de Wolunie aanmelden om dit product tijdens een workshop te maken. De Wolunie geeft daarnaast demonstraties wolverwerking met de nieuwste machines uit de wolfabriek, maar er is ook een ouderwets spinnewiel! Voor kinderen worden er workshops verzorgd door de Kunstbus en de Wolunie.

 

Almeerse Wolunie

Vele lammetjes zijn inmiddels geboren in de Schaapskooi aan de Muiderweg 8, Almere. Tijd voor de vrijwilligers van de Wolunie om de winterlocatie aan De Steiger te verlaten en de eigen Wolfabriek weer te betreden. Met nieuwe apparatuur en een nieuw Designproduct. De Wolunie en Stad & Natuur organiseren samen met de vrijwilligers en leden een open dag met diverse demonstraties wolverwerking. Tussen 12.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom.

Designproduct 2018
Kunstenares Miriam Verbeek ontwiep de Circle Around. Een wolproduct dat onze leden het komende jaar gaan maken. Tijdens de Lammetjesdag wordt dit om 13.15 uur gepresenteerd. Geïnteresseerde (volwassenen) kunnen zich als lid bij de Wolunie aanmelden om dit product onder begeleiding te maken.

Nieuwe apparatuur
Tijdens de Lammetjesdag wordt nieuwe apparatuur gepresenteerd. Het Prins Bernhardfonds maakte het mogelijk om een natviltmachine aan te schaffen. Hiermee kunnen grote hoeveelheden wol worden gevilt. Natuur en Milieu Flevoland ondersteunde met de aanschaf van een Kaardmachine. Hiermee wordt ruwe wol klaargemaakt voor verdere verwerking.

Almeerse schapenwol te koop
Op zondag 25 maart a.s. gaat ook het infopunt/wolwinkel weer open. Hier zijn diverse producten te koop. Natuurlijk vind je hier ook ruwe en gekaarde schapenwol van de Almeerse Romney-schapen. Ook is er gesponnen wol van onze eigen schapen te koop.

Workshops
De Wolunie geeft daarnaast demonstraties wolverwerking met de nieuwe machines uit de wolfabriek, maar er is ook veel handwerk te zien waaronder het ouderwetse spinnewiel! Voor kinderen worden er workshops verzorgd door de Kunstbus en de Wolunie.

 

Meer informatie over de Almeerse Wolunie almeersewolunie.nl.

Artikel geplaatst op: 21 maart 2018 - 10:43

Gerelateerd

Delen