Expositie en workshops in restaurant Shandiez

DE STEIGER - “Almere Haven heeft mijn hart gestolen”, vertelt de van oorsprong Iraanse kunstenaar Majeed Saeeyan. “Het is klein, het is dorps en wanneer ik hier aankom voelt het als thuiskomen.”
Van zaterdag 7 tot en met zaterdag 14 april exposeert Majeed Saeeyan zijn werk in restaurant Shandiez aan De Steiger 74k in Almere Haven. (Foto: aangeleverd)

Majeed heeft zijn atelier in cultuurcentrum De Blauwe Reiger op De Steiger, iets verderop opende hij onlangs zijn Iraanse restaurant Shandiez. “Koken is mijn tweede grote hobby”, lacht hij. Zijn liefde voor kunst heeft hij met de paplepel ingegoten gekregen. “Mijn vader was beeldhouwer en mijn moeder tapijtontwerpster. Zelf heb ik alle kunstvormen wel zo’n beetje uitgeprobeerd, maar mijn hart ligt bij schilderen. Het is enerzijds een bron van inkomsten, maar vooral ook een manier om mezelf te uiten. Ik zie het als een dichtvorm op doek.”
Van zaterdag 7 tot en met zaterdag 14 april exposeert Majeed met én voor zijn leerlingen in restaurant Shandiez aan De Steiger 74k in Almere Haven. De feestelijke opening is om 13.00 uur.
Van 8 tot en met 14 april zijn er workshops van 13.00 tot 17.00 uur. Dit is inclusief materiaal en Iraans pre-diner, alléén deze week voor 40 euro. Meer informatie en opgeven via workshopmajeed@gmail.com of kijken op www.majeed.nl.
Artikel geplaatst op: 04 april 2018 - 10:10

Gerelateerd

Delen