Flevolandse voorronde Kunstbende Flevoland in Corrosia

HAVEN CENTRUM – Theater Corrosia aan de Markt 43 opent zondag 15 april haar deuren voor de Flevolandse voorronde van Kunstbende, dé wedstrijd voor jong aanstormend talent tussen de 13 en 18 jaar. Tijdens de regionale voorronde, die middag tussen 12.00 en 18.00 uur, staan creatieve helden uit verschillende kunstdisciplines in de spotlights voor publiek en een deskundige jury.

De finalisten van Kunstbende Flevoland in 2017. (Foto: Sybren Planting)


Tijdens de voorronde in Corrosia betreden ambitieuze jongeren het podium met eigen werk in een van de acht categorieën. Zij presenteren hun kunsten aan zowel publiek als aan een kritische vakjury, bestaande uit professionals uit de creatieve sector. Zo zijn onder andere theatermaakster Boukje Schweigman, choreograaf en danser Art Srisayam en bandleden van Gravity Circus van de partij om hun vakkundige oordeel te geven over de performances.
De voorronde biedt het publiek de gelegenheid om veelbelovend talent van dichtbij te aanschouwen. Maar er is meer: tussen de acts door kunnen bezoekers hun filmkennis testen bij de MovieZone Film Quiz en zelfs jammen met professionele muzikanten bij de Rabo Bendesessies. Het beslissende moment volgt aan het einde van de dag: wie gaan Flevoland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van Kunstbende en zien we mogelijk terug op Lowlands?

Springplank


Kunstbende is dé springplank voor een nieuwe generatie cultuurmakers in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Vele BN’ers gingen hen voor: cabaretier Claudia de Breij, zangeres Janne Schra, schrijver Abdelkader Benali en DJ Martin Garrix maakten hun debuut bij Kunstbende.
De regionale winnaars mogen door naar de landelijke finale in Amsterdam, waar ze strijden om een felbegeerde plek op een bekende mainstage. Kaarten voor de regionale voorronde in Almere kosten 3,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.corrosia.nl en aan de deur.

Artikel geplaatst op: 04 april 2018 - 12:32

Gerelateerd

Delen