Rik Limonard kruipt in huid Philip Glass

HAVEN CENTRUM – In het pianoconcert op zaterdag 27 mei kruipt de Almeerse artiest Rik Limonard in de huid van componist en pianist Philip Glass. De kaartverkoop voor het concert in Corrosia is inmiddels gestart.
In het pianoconcert op zaterdag 27 mei kruipt de Almeerse artiest Rik Limonard in de huid van componist en pianist Philip Glass. (Foto: aangeleverd)

Een jaar na de release van zijn eerste EP bracht Rik Limonard een muzikaal theaterstuk uit. In 2017 werd hij genomineerd voor de prijs van de beste podcast. Op de poster van het concert lijkt Limonard te veranderen in een kever. Maar hij verandert heus niet in een kever, zoals de hoofdpersoon in het verhaal ‘De gedaanteverwisseling’ van Frans Kafka. Wel kruipt hij in de huid van componist en pianist Philip Glass. Glass liet zich voor zijn Metamorphosis door het verhaal van Kafka inspireren. Het pianostuk bestaat uit vijf delen en is vaak als thema gebruikt voor films en documentaires. Limonard zal het werk integraal uitvoeren, met beelden uit het emotionele veranderingsproces dat vijf mensen uit Almere ondergaan.
Het pianoconcert begint om 14.00 uur. Kaarten kosten 13 euro. Meer informatie: www.riklimonard.com.
Artikel geplaatst op: 01 mei 2018 - 10:53

Gerelateerd

Delen