Kunstschilder Rineke de Jong gaat internationaal

ALMERE – De Almeerse kunstschilder Rineke de Jong timmert nationaal en internationaal aan de weg. Van mei tot en met augustus heeft zij tentoonstellingen in het land en ver daar buiten.

"In de prachtige ruimte van de Galerie Carrières du Val d'Enfer Les Baux-de-Provence in Frankrijk mag ik van 14 tot en met 28 mei mijn schilderijen exposeren", meldt De Jong. “Vorig jaar zomer ben ik weer gevraagd door Art's en Buis om in de Galerie des Ursulines (een voormalig klooster) in Buis-les-Baronnies te exposeren. In 2012 had ik in deze Franse galerie van de stad Buis-les-Baronnies al met groot plezier en succes geëxposeerd en ik ben vereerd dat ik er opnieuw mag exposeren”, meldt Rineke de Jong. “Mijn expositie is gepland van 9 tot en met 27 juni 2018 in Buis-Les-Baronnies in Frankrijk.”
Het werk van De Jong is ook in Nederland te zien op de Mathildedag 7-7-2018 in Terneuzen. Mathilde (de Doelder) was de derde vrouw en muze van de schilder Carel Willink.
Exposeren

Rineke is afgestudeerd als modeontwerpster in Amsterdam en werkte een aantal jaren in de mode-industrie. Toch wilde ze liever kunstschilder zijn. Ze volgde daarvoor lessen aan De Gooise Academie in Laren, Nederland. In 1991 is ze serieus begonnen met exposeren en meteen volgde een uitnodiging voor een expositie in Ierland in 1992, die werd geopend door de Nederlandse ambassadeur.
Orgie van kleuren

Rineke werkt voornamelijk naar levend model. Haar mythologische schilderijen zijn een combinatie van abstract en realisme, de stillevens zijn realistisch. Bij groot werk vindt ze het heerlijk om zich uit te leven in een orgie van kleuren. Hierin ontstaan haar figuren, waarna er weer rust ontstaat. Voor de stillevens gebruikt ze de doodverftechniek, ook Verdaccio genoemd.
Meer informatie: www.rinekedejong.nl
Artikel geplaatst op: 30 april 2018 - 15:54

Gerelateerd

Delen