Freedom Writers op De Meergronden

HAVEN – De leerlingen van De Meergronden in Haven maakten ook dit jaar weer een prachtige theaterproductie: The Freedom Writers Diary.

Al sinds oktober 2017 is de groep met veel plezier druk bezig met de ontwikkeling van deze voorstelling op De Meergronden. (Foto: Sietse van der Wal)


Al sinds oktober 2017 is de groep met veel plezier druk bezig met de ontwikkeling van deze voorstelling. Het uitgangspunt van deze mooie en ontroerende voorstelling is het boek 'The Freedom Writers Diary', dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal op een High School in Amerika.

Spektakel


Al het materiaal, de scènes en de teksten zijn samen gemaakt met de spelers en zorgden voor een schitterend spektakel in een tot theater omgetoverde gymzaal. In het decor waren maar liefst 4.000 petflessen gebruikt. Vorige week maandag tot en met woensdag werd er drie keer per dag opgetreden en op donderdag twee keer.
Het was, mede door de sponsors BTV Licht & Geluid, Podiumverhuur.com en SLIGRO Almere, een middag of avond met veel wow, oh en ah, een traantje en bewondering voor de leerlingen die dit gerealiseerd hebben. Een belangrijke rol was ook dit jaar weer weggelegd voor de regisseuse Liselore Strijdhorst. “Naast het maken van een goede en spannende voorstelling die mensen kan boeien en hopelijk raken, is het proces dat we elk jaar met de leerlingen doormaken uniek. De leerlingen halen het beste naar boven en leren meer dan waar ook op school over het leven. En ik ook opnieuw van hen”, aldus een gedreven en enthousiaste Liselore Strijdhorst.

Artikel geplaatst op: 29 april 2018 - 13:04

Gerelateerd

Delen