Lezen kan Altijd
Informatiemarkt voor iedereen met moeite met lezen

STAD CENTRUM – De bibliotheek aan het Stadhuisplein organiseert zaterdag 12 mei van 10.00 tot 15.00 uur de informatiemarkt Lezen kan Altijd. De markt is voor iedereen die moeite heeft met lezen en aangewezen is op leeshulpmiddelen. Van audio of gesproken informatie tot dyslexiesoftware voor beter lezen en schrijven. De markt is ook interessant voor begeleiders én iedereen die hiermee beroepsmatig te maken heeft.
De nieuwe bibliotheek komt bijna dagelijks in aanraking met mensen die een leesbeperking hebben. Dat kan komen door ouderdom, maar bijvoorbeeld ook door afasie. Ook kan het zo zijn dat iemand een boek niet meer goed kunt vasthouden of dyslexie heeft. Voor al deze leesproblemen is er een hulpmiddel.
Zo zijn er grootletterboeken, de daisy-speler en daisy-rom, de readingpen, e-books, de Orionwebbox, de leeshulpmiddelenkoffer. De bibliotheek informeert 12 mei over de verschillende slimme soorten leeshulpmiddelen die landelijk aangeboden worden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om middelen uit te proberen.
De volgende bedrijven zijn vertegenwoordigd op de informatiemarkt: Babbage, Bartimeus, Solution Radio, Scan it Quickly, Slimmer Ikken, Viso en Ziyuli.
Stoelmassage

Ter ontspanning kunnen bezoekers op deze dag gebruikmaken van een gratis stoelmassage. Deze massage wordt aangeboden door Ziyuli Academie Almere voor Oosterse en Westerse massage. Voor meer informatie over de informatiemarkt: s.laigsingh@denieuwebibliotheek.nl.
Artikel geplaatst op: 05 mei 2018 - 08:20

Gerelateerd

Delen