Kitchenette en Luna Mae op Popronde-tour

ALMERE – Vanuit Almere zijn de acts Kitchenette en Luna Mae vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. Zij gaan van 13 september tot 24 november door Nederland touren. Geheel volgens de regels zullen deze acts niet te zien zijn bij Popronde Almere op zaterdag 29 september, maar zullen zij buiten de regio optreden.

De Almeerse band Kitchenette is het indie/rock project van zanger/gitarist/songwriter Chris Kikic. (Foto: aangeleverd)

 

Popronde maakte maandag 30 april de selectie voor de editie van 2018 bekend. Uit meer dan duizend inschrijvingen zijn 148 talentvolle bands en artiesten gekozen die vanaf 13 september zullen meereizen met het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland.

Kitchenette was vorig jaar geselecteerd, maar was er eigenlijk nog niet klaar voor. “Vorig jaar hebben we daardoor amper gespeeld”, vertelt frontman Chris Kikic, en het brein achter Kitchenette. In overleg met Popronde Nederland mag je je dan opnieuw aanmelden om aan de Popronde mee te doen. Nu heeft Kitchenette een nieuwe boeker én een EP dat af is en wat zal worden uitgebracht op vrijdag 18 mei. “Hierdoor hopen we ook onszelf meer in de kijker te spelen komend jaar met als doel om op Noorderslag te mogen spelen.”

Luna Mae is bij velen bekend om haar samenwerkingen met artiesten als Waylon, Glennis Grace, Typhoon, Ronnie Flex & Deuxperience als backing vocalist. Maar dit jaar treedt zij met de Popronde naar de voorgrond. Inmiddels heeft zij solo al meters gemaakt met optredens in de Melkweg, Uitmarkt en komende zomer staat ze op Oerol.

 

Opwarmen

Kitchenette speelt vrijdag 20 juli in poppodium De Meester aan de Rentmeesterstraat, samen met Almeerse acts Gravity Circus en Norah Jane. In Kunstlinie Almere Flevoland is donderdag 10 mei het gratis Playground Thursday, waar Thaïti speelt.

 

De line-up en locaties van Popronde Almere worden in augustus bekendgemaakt. Meer info op facebook.com/poprondealmere

Artikel geplaatst op: 02 mei 2018 - 17:39

Gerelateerd

Delen