Toneelvereniging ODI speelt 'De Goede Dood'

MUZIEKWIJK – In theater De Glasbak aan de Lierstraat 21 speelt toneelvereniging ODI twee keer de voorstelling ‘De Goede Dood’. Een tragikomedie over de zelfgekozen dood van de hoofdpersoon en wat daaraan voorafgaand voor de directe familie en vrienden allemaal bij komt kijken.
“Ik heb niks te maken met de dood. De dood is van jullie. Het sterven is van mij.” Deze zin vat de essentie samen van waar het in het nieuwe toneelstuk van ODI om draait. De dood is goed voor de hoofdpersoon, maar is hij ook goed voor de anderen?
Het onderwerp is op zich tragisch, maar sterven en dood kennen ook minder treurige kanten. Vooral als de hoofdpersoon de tragiek bij de anderen neerlegt. Vandaar dat het stuk een ‘tragikomedie’ heet.
ODI pakt met dit stuk weer een actueel thema bij de kop. Zodanig dat de toeschouwers lichtelijk in verwarring zullen achterblijven.
Vrijdag 22 en zaterdag 23 juni om 20.30 uur. Kaartjes kosten 9,50 euro. CKV-pashouders, kinderen tot 12 jaar en donateurs betalen 7,50 euro. Reserveren kan via www.odi-toneel.nl.
Artikel geplaatst op: 06 juni 2018 - 14:44

Gerelateerd

Delen