Streekparade omgedoopt tot 'Floriadefestival'

STAD CENTRUM – In het centrum van Stad en op het Floriadeterrein wordt zaterdag 16 en zondag 17 juni het Floriadefestival gehouden. Het festival vervangt de Streekparade, een culinaire streekmarkt die sinds 2013 gehouden werd.
Het Floriadefestival staat in het teken van het thema ‘voedsel’, dat ook één van de thema’s is op de Floriade Almere 2022. Er zijn bijzondere dingen te zien, te ontdekken en natuurlijk te proeven. (Foto: Lex Beers)

Forum

Op het Forum staat alles in het teken van de Floriade Food Experience - de levensloop van ons voedsel. Onder het thema ‘Van grond tot mond’ krijgen bezoekers alles te weten over teelt, oogst en recycling en leren ze hoe ze voedsel maximaal kunnen benutten.
Floriadeterrein

Aan de overkant van het Weerwater, op het Floriadeterrein, kan een voorproefje genomen worden op wat de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022 te bieden heeft. Een gratis pendelboot die vertrekt vanaf de Esplanade, brengt bezoekers er naar toe.
Schutterstraat en Citadel

De Schutterstraat verandert in een streekmarkt waar de zintuigen flink geprikkeld worden. Er zijn allerlei bijzondere etenswaren, kruiden en specerijen te proeven die vaak lokaal zijn geproduceerd. Op de Citadel staat alles in het teken van bloemen.
Kooktheater

In het Kooktheater in de Schutterstraat laten enthousiaste en professionele chefs, waaronder René Pluijn, leergierige hobbykoks graag hun kunstjes zien. Zondag 17 juni om 13.45 uur brengt Yvon Jaspers een bezoekje aan het Floriadefestival.
Belfort

Wie zich graag culinair laat verrassen kan op 16 en 17 juni deelnemen aan het Running Dinner. Om 18.00 uur wordt er bij G’Wine Lounge op Belfort verzameld. Pas daar wordt verteld waar het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht genuttigd zullen worden.
De Passages

In de Passages leidt een groene loper bezoekers langs verschillende kleurrijke winkeltjes. In de Foodpassage presenteren de winkels die hier zitten hun meest bijzondere en smakelijke hapjes en drankjes.
Echte fietsers kunnen meedoen aan de Floriade Fietstocht, een fietsevenement die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt. Deelnemers kunnen kiezen uit twee routes die allebei langs verschillende groene en duurzame initiatieven leiden.
Een overzicht van het programma is te vinden op www.almerecentrum.nl/floriadefestival
Artikel geplaatst op: 10 juni 2018 - 16:32

Gerelateerd

Delen