Zomerexpositie geopend in nieuwe fotogalerie Haven

HAVEN CENTRUM – In de Anita Neve Galerie aan de Marktstraat 22 exposeert een aantal fotografen nieuw werk. Nieuw talent als Paulien Huizinga, Willem Houtsmuller, Maartje Roos en Nathalie Dekker exposeren in de nieuwe galerie.
Uit de fotoserie ‘Muurbloem’. (Foto: Nathalie Dekker)

De Anita Neve Galerie is gespecialiseerd in toegankelijke fine art-fotografie en biedt afgestudeerden van de Nederlandse kunst- en fotografieopleidingen en andere geselecteerde talenten een plek voor het tonen van hun werk en het opdoen van ervaring in het galeriewezen.
Galeriehoudster Anita Neve heeft deze locatie net geopend en is er blij mee. “Het zit midden in het centrum van Almere Haven. In principe kan ik hier een jaar blijven zitten. Ik hoop de sociale cohesie in de buurt een nieuwe impuls te geven én cultuur in Almere opnieuw op de kaart te zetten.”
Muurbloem

Eén van exposanten is Nathalie Dekker, zij is in mei 2018 cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam en maakte de fotoserie ‘Muurbloem’. Nathalie heeft een fascinatie voor het vertalen van woorden in beelden, in de meest pure eenvoudige vorm. Het woord is het handvat om tot het beeld te komen, maar de beelden zijn geen letterlijke vertaling ervan, ze laat het woord ook weer los bij het maken van het beeld.
De zomerexpositie opende vorige week de deuren. De galerie is geopend van donderdag tot en met zaterdag en op afspraak. Iedereen is welkom. Meer informatie op www.anitanevegalerie.nl
Artikel geplaatst op: 12 juni 2018 - 17:04

Gerelateerd

Delen