Keti Koti Festival Almere gaat niet door

ALMERE – Stichting Stisonia heeft het Keti Koti Festival, dat zaterdag 30 juni zou plaatsvinden op de Esplanade, afgeblazen. De stichting kan de financiering niet rondkrijgen.

 

Volgens de stichting moest er ook in Almere een festival georganiseerd worden rondom 1 juli, de dag dat de slavernij werd afgeschaft in Suriname en de Nederlandse Antillen. Dat is dit jaar 155 jaar geleden. Maar er is niet genoeg geld bijeengebracht voor de inrichting en aankleding van het terrein. “Het lag niet aan de belangstelling, want die was enorm”, zegt voorzitter Martha Fraenk. “We zijn te laat begonnen met het aanboren van fondsen. Het aantal aanmeldingen voor kraampjes zat al op 35, dat was de max. Ook waren er genoeg mensen die mee wilden lopen in de culturele optocht. Heel jammer dat we de beslissing hebben moeten nemen om niet door te zetten maar we wilden het risico niet lopen dat we het financieel niet rond zouden kunnen krijgen.”

 

Stichting Stisonia wil het festival volgend jaar wel in Almere vieren. “Wij gaan wel door met het prachtige initiatief en zullen de tot nu toe opgedane kennis en het opgebouwde netwerk inzetten om dit te laten plaatsvinden in 2019.”

Artikel geplaatst op: 18 juni 2018 - 16:03

Gerelateerd

Delen