Dreef: Rode bol revisited bij Haddock

STAD CENTRUM – In 2006 speelde Boukje Schweigman de locatievoorstelling Dreef op een drijvende rode bol in het water bij zeilschool Haddock. Volgende maand keert de rode bol terug in het Weerwater en gaat de voorstelling op herhaling. Op dit moment wordt de bol opgebouwd.
Op het terrein van Haddock wordt de rode bol weer opgebouwd. (Foto: Studio Rotgans)

De voorstelling is een productie van theatergroep Schweigman& dat dit jaar het 15-jarig jubileum viert. Om die reden keert de voorstelling, die landelijk publiciteit trok, terug in Almere. Dat gebeurt op exact dezelfde plek als in 2006: in het weerwater bij zeilschool Haddock.
Boukje Schweigman: “Het is een speelse, sprankelende voorstelling, gemaakt vanuit een spel met de elementen, waarin grote thema’s voorbij komen. Durven we ons over te geven aan het onbekende om zo verder te komen in het leven en met elkaar? Kan onze nieuwsgierigheid het winnen van de angst voor het onbekende? Thema’s die van alle tijden zijn, maar in de wereld van nu juist heel actueel blijken. We verheugen ons erop om ons publiek weer te verassen. Iedereen die het in 2006 gemist heeft, kan deze waardevolle, wonderlijke beleving alsnog meemaken."
De voorstelling is te zien van donderdag 12 tot zondag 15 juli bij Haddock. Kaarten á 10,50 euro zijn verkrijgbaar via Eventbrite.nl en dan in het zoekvenster ‘dreef’ intikken.
Artikel geplaatst op: 26 juni 2018 - 10:36

Gerelateerd

Delen