Het Almeers Orkest trakteert op 'zzzomeravondconcert'

HAVEN CENTRUM – Het Almeers Orkest speelde zaterdag 23 juni in kerkcentrum de Goede Rede in Almere Haven een ‘zzzomeravondconcert’. Dirigent John Leenders leidde zijn orkest met vaste hand door de avond.
Het Almeers Orkest speelde zaterdag in de Goede Rede een geslaagd zomeravondconcert. (Foto: aangeleverd)

De extra ‘z’s’ van deze zzzomeravond verwezen naar de ouverture van de suite ‘The Wasps’ (de wespen) van de Britse componist Ralph Vaughan Williams. De wespen zoemden volop en sonoor in de uitvoering van Het Almeers Orkest. De avond begon met een sprankelende uitvoering van de ouverture tot de opera ‘Si j’étais roi’ (‘Koning voor een dag’) van Adolphe Adam. Na dit stuk volgde het symfonische gedicht ‘De Watergeest’ van Antonin Dvorák. Het Almeers orkest brak een lans voor deze lyrische maar ook dramatische muziek op basis van een oud Tsjechisch volkssprookje.
Na de pauze klonk nog de ‘Preludio Sinfonico’, een jeugdwerk van Giacomo Puccini maar al vol van echte Puccini-melodieën, een genot om naar te luisteren. Tot slot swingden John Leenders en zijn Almeers Orkest volop in muziek uit de musical Fiddler on the roof, van de Amerikaanse componist Jerry Bock. Het opgewekte stuk besloot dit geslaagde en door het publiek gewaardeerde zomeravondconcert.
Op 20 januari 2019 viert Het Almeers orkest zijn 10-jarig bestaan met een jubileumconcert in Goede Rede.
Artikel geplaatst op: 25 juni 2018 - 12:33

Gerelateerd

Delen