CitySenses deelt Sneeuwwitje appels uit

ALMERE – Tijdens het fietsevent Kris Kras door Almere Stad, op zaterdag 14 juli, kunnen Almeerders bijzondere Sneeuwwitje-appels proeven. Het is een actie van het project CitySenses.
De moderne heks en de Sneeuwwitje appels op het Floriade Festival. (Foto: Erwin Budding/CitySenses)

De appels worden ter plekke met onbekende stoffen geïnjecteerd door de Almeerse kunstenaar Linde Gadellaa die dat onlangs ook deed tijdens het Floriade Festival. Toen liepen veel mensen in eerste instantie met een bedenkelijk gezicht de CitySenses-kraam voorbij. Gadellaa: “Sommige mensen weigerden beslist om een hap te nemen, vertrouwden het niet. Terwijl enkel puur biologische en natuurlijke smaakstoffen aan de appels worden toegevoegd. Ik ben als het ware de moderne heks met mijn eigen lab, die je verleid met een onschuldig ogende appel.'

CitySenses

Met de appel-performance wil CitySenses haar verhaal vertellen en op interactieve wijze mensen uitnodigen om hun zintuigen op een andere manier te gebruiken, waardoor je bewustere keuzes gemaakt kunnen worden met betrekking tot gezondheid. Op dit moment wordt hard gewerkt aan Labyrinth of the Senses [LotS]; de eerste fysieke mijlpaal van stichting CitySenses waarin bezoekers op ontdekkingstocht kunnen gaan. In een reizend doolhof van verleidingen worden bezoekers onderdeel van een modern sprookje. Meer informatie: www.citysenses.nl.
Artikel geplaatst op: 04 juli 2018 - 11:35

Gerelateerd

Delen