Project The Explorers moet 'wereldnummer' opleveren

Door Marcel Beijer
ALMERE – Als alles goed gaat vertrekt de Almeerder Hans Bosklopper (32), samen met zijn vriend Stefan Luschen op 1 januari naar Azië voor een bijzonder project: het opnemen van een wereldnummer. Letterlijk, want de twee Almeerders gaan rondreizen door Azië om opnamen te maken. Een beroemde DJ gaat die mixen en uitbrengen. De opbrengst van het nummer gaat naar War Child.
Hans Bosklopper (rechts) en Stefan Luschen willen met het project The Explorers een ‘wereldnummer’ gaan produceren. (Foto: aangeleverd)

Bosklopper heeft het afgelopen jaar wat persoonlijke teleurstellingen moeten verwerken en wil graag iets moois bijdragen aan de wereld. “Stefan is een begenadigd gitarist bij de band Gravity Circus en ik zing graag. Dus bedachten we het plan om op 1 januari voor twee maanden naar Azië te vertrekken en te gaan jammen met muzikanten aldaar. We spreken de taal niet, maar de taal van muziek begrijpt iedereen. We gaan jamsessies houden en hopen daardoor contacten te leggen. Op die manier hopen we ook slaapplaatsen te regelen, want we willen alles low budget doen. Er moet zoveel mogelijk geld naar War Child gaan.”
De jamsessies worden in ieder geval gehouden in Thailand, Myanmar, Laos, Cambodja en Viëtnam. De sessies worden, indien technisch mogelijk, live gestreamd via Facebook en opgenomen. Er wordt in een vaste beat gespeeld. Op die manier kan de DJ er uiteindelijk een mix van maken waardoor het ‘wereldnummer’ ontstaat. “We hebben contact met een heel bekende DJ. Als die samenwerking definitief wordt staat dat garant voor een mooie opbrengst."
4000 euro

Verschillende sponsors hebben al hun medewerking toegezegd. “Vooral in natura: iemand heeft een logo ontworpen, we zijn bezig met wandelschoenen, en er is zelfs een drone aangeboden”, lacht Bosklopper. “Maar we hebben 4000 euro startkapitaal nodig. We vragen bedrijven om sponsoring, maar zijn ook een crowdfundingsactie gestart. We vragen of mensen ons idee willen steunen. Binnenkort presenteren we een ambassadeur van de actie. Mochten we het startkapitaal niet op 1 januari hebben, krijgt iedereen zijn geld terug.”
De twee willen op 1 januari vertrekken. We houden dan op onze website www.theexplorers.nl door middel van blogs en vlogs bij wat we doen en waar we ons bevinden in Azië. Bosklopper gaat er vanuit dat de actie slaagt. “Sterker: we hopen dat andere mensen ook geïnspireerd worden om dergelijke acties te houden. Dan kan een Almeerse initiatief landelijk worden. Er kunnen verschillende goede doelen aan gekoppeld worden.”
De twee willen op 1 januari vertrekken. We houden dan op onze website www.theexplorers.nl door middel van blogs en vlogs bij wat we doen en waar we ons bevinden in Azië.
Artikel geplaatst op: 31 juli 2018 - 14:20

Gerelateerd

Delen