Gewond door kapot bierflesje in het water

Door Marcel Beijer
FILMWIJK – ‘Prima als je op het Lumièrestrand plezier maakt, maar waar is het nu voor nodig om je kapotte bierfles in het water te gooien?’. Dat schrijft een moeder op Facebook. Haar 12-jarige buurjongen trapte woensdagmiddag in het water bovenop de scherven van het bierflesje en heeft nu geen gevoel meer in zijn teen.

De voet van de buurjongen moest worden gehecht. (Foto: aangeleverd)


Op de Facebookpagina ‘036 Filmwijk’ wordt een foto getoond van de onderkant van de voet met daarin een flinke snee, die gehecht is. De moeder, die niet met haar naam in de krant wil, is flink geschrokken. “We waren gisteravond opgelucht dat de buurjongen weer gevoel terugkreeg in zijn grote teen. Maar het is natuurlijk belachelijk dat we het al aan het afzwakken zijn: mijn buurjongen heeft geen gevoel meer in zijn middelste teen. Daar houdt hij wellicht zijn leven lang last van. Alleen om dat iemand lukraak een kapot bierflesje in het water gooit.”


Jongeren

Uit de Facebookberichten blijkt dat ook andere kinderen verwondingen opliepen in het water. De moeder: “Dan krijg je ook mensen die met de beschuldigende vinger naar jongeren wijzen. Maar daar hou ik me niet mee bezig. We hebben de wijkagent daarover geïnformeerd. Ik wil alleen een waarschuwing laten uitgaan: draag waterschoenen, het liefst met een dikke zool. Want zo’n scherf kan heel veel schade aanrichten. Bij mijn buurjongen is gewoon een pees afgesneden.’
Het gaat, naar omstandigheden, goed met de jongen. De wond is het Flevoziekenhuis gehecht en volgende week bekijkt een podoloog of de schade aan de middelste teen blijvend is. “Het is moeilijk te begrijpen dat iemand nonchalant een bierflesje in het water gooit en dat daardoor iemand blijvend getekend is voor zijn leven’.

Artikel geplaatst op: 02 augustus 2018 - 11:02

Gerelateerd

Delen