Frans van der Ven presenteert bij Helen Parkhurst kunstwerk voor koningin Noor

PARKWIJK - De Almeerse kunstenaar Frans van der Ven presenteerde onlangs bij Daltonschool Helen Parkhurst zijn kunstwerk dat geschonken gaat worden aan Koningin Noor van Jordanië.

Rector Theo Jaspers en docenten Louise Komenan en Steven Mei namen het beeldje in ontvangst. (Foto: aangeleverd)


Frans van der Ven, onder meer bekend van zijn versie van het logo van Flevoland, de ‘Kiekendief’, heeft een speciale versie van deze roofvogel gemaakt. Docent Engels Steven Mei zag de beeldjes van de kunstenaar bij de VVV in het Stadshart van Almere, toen hij op zoek was naar promotiemateriaal om mee te nemen naar Jordanië: “Ik was al een hele poos bezig om een geschikt geschenk te vinden voor Koningin Noor van Jordanië. Zij is namelijk de organisator van het International Youth Congress waar wij straks met onze school naar toe gaan. Het Helen Parkhurst vertegenwoordigt hierbij Nederland, wat natuurlijk uniek is.”
De leerlingen van Helen Parkhurst gaan tijdens het tiendaagse Congres allerlei workshops doen, debatteren met elkaar, performances laten zien en interviews geven. “Het doel is om elkaar te leren kennen en van elkaar te kunnen leren. Het beeld van Frans van der Ven past hier perfect bij.”
Het beeldje, dat in ontvangst genomen werd door rector Theo Jaspers en docenten Louise Komenan en Steven Mei, bestaat uit twee losse delen die met elkaar verbonden zijn door een fraai gebogen stang. Hierdoor hangt de bronzen Kiekendief, het symbool van Flevoland, in de lucht boven de marmeren bol die de aarde voorstelt. Het lijkt alsof de roofvogel de wereld ontstijgt. Tussen de continenten van Oost en West staat de zevenpuntige ster uit de vlag van Jordanië, met daarin het vijfpuntige logo van het Helen Parkhurst. Rondom de globe loopt een band met de tekst “International Youth Congress Amman 2016”, die de evenaar verbeeldt.

Artikel geplaatst op: 04 juli 2016 - 14:49

Gerelateerd

Delen