Expositie Gothics in Nigeria geopend in Corrosia

HAVEN CENTRUM – In Corrosia Theater, Expo & Film is zaterdag de tentoonstelling Gothics in Nigeria geopend. In opdracht van The New York Times maakten fotografen Jan Hoek en Stephen Tayo een fotoserie over gothics in de metropool Lagos. Corrosia heeft tot en met zaterdag 25 mei de Nederlandse primeur in huis met de expositie.

Betreed de duistere wereld van de gothics in Corrosia en maak kennis met de symbolen, muziek en esthetiek van deze levensstijl. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Eeuwen van koloniale overheersing en jaren van militaire dictatuur vormen een voedingsbodem voor het ontstaan van tegendraadse bewegingen in Nigeria. Toch waren gothics lang onzichtbaar in het openbare leven omdat ze door hun omgeving worden gezien als duivels. Waar ze voorheen samenkwamen op online platforms als MySpace, vinden ze elkaar nu ook steeds meer in het echt. Ze komen uit de schaduw tijdens events als het metalfestival Rocktoberfest of zelfgeorganiseerde gothic karaokeavonden.
Kunstinstallatie en soundscape
In de expositie Gothics in Nigeria toont Corrosia de fotoserie die Stephen Tayo en Jan Hoek maakten in opdracht van The New York Times. Kunstenaars Joeri Woudstra, Rik Laging en Thijs Jaeger maakten speciaal voor de tentoonstelling een installatie en soundscape die je doen binnentreden in de duistere wereld van de gothics. Waan je aan de poorten van een spookachtige begraafplaats of in de klamme slaapkamer van een puberende goth. Bezoekers kunnen de symbolen, muziek en esthetiek van deze levensstijl ervaren.
De expositie is tot en met zaterdag 25 mei te zien, op dinsdag tot en met zaterdag 12.00-17.00 uur en een uur voor aanvang van films en voorstellingen. De toegang is gratis. Elke zaterdag zijn er gratis rondleidingen om 13 uur en om 15 uur. Meer informatie op www.corrosia.nl.

Artikel geplaatst op: 11 februari 2019 - 19:16

Gerelateerd

Delen