Suburbia gestart met repetities 'Er was eens een pretpark!'

ALMERE – Theatergroep Suburbia is gestart met de repetities voor de nieuwe locatievoorstelling 'Er was eens een pretpark!'. Deze moderne Almeerse legende over een middeleeuws pretpark is te zien van 16 tot en met 28 april in één van de oudste kantoorgebouwen van Almere, de Beurs achter station Almere Centrum.

De repetities van de voorstelling 'Er was eens een pretpark!' in gebouw De Beurs zijn gestart. (Foto: Bart Grietens)


Theatergroep Suburbia vroeg de jonge theatermaker Karlijn Kistemaker om een nieuwe locatievoorstelling in Almere te maken. Zij heeft zich hiervoor laten inspireren door het actuele verhaal over het nooit gerealiseerde themapark WitchWorld, dat had moeten verrijzen op het terrein van Kasteel Almere.

 
Zware strijd

Het plan om een middeleeuws pretpark te bouwen rondom het onvoltooide kasteel langs de snelweg bij Almere is voorgoed van de baan. Jarenlang probeerde de bedenker van het attractiepark vol heksen en trollen zijn droom te verwezenlijken. Het was een zware strijd waarin hij werd geteisterd door stroperige procedures, geheime investeerders en boze baronnen.
Het wordt tijd dat de gemoederen tot bedaren worden gebracht. Daarom is de Orde der Cultuur Flevoland (OCF) ingeschakeld. Dit is een onafhankelijke vertellers-orde die in actie komt bij de mislukking van een cultureel event. Een OCF-bijeenkomst kan worden gezien als een collectieve verwerkingsavond. Gezamenlijk gaan de aanwezigen nog één keer de loop der dingen herbeleven. Aan het eind van de avond kunnen alle betrokken partijen deze gebeurtenis achter zich laten en dan leeft iedereen natuurlijk nog lang en gelukkig.

 
Koning van de Fantasy

De koning van de Fantasy zal de avond openen, waarna wordt overgegaan op de ontstaansgeschiedenis van het legendarische pretpark. Een vertelling waarin twee partijen tegenover elkaar komen te staan en verwikkeld raken in een discussie over het belang van feiten en de noodzaak van fantasie. Moet je altijd geconfronteerd worden met de keiharde waarheid? Of mag je jezelf ook wel eens verliezen in een verzinsel?
‘Er was eens een pretpark!’ is zien van 16 tot en met 28 april in het gebouw De Beurs (voorheen Oranjewoud) aan de Wisselweg 1. Première 17 april. Meer informatie en kaartverkoop: www.theatergroepsuburbia.nl.

Artikel geplaatst op: 26 maart 2019 - 13:52

Gerelateerd

Delen