RIGHTABOUTNOW Festival in de Meester

ALMERE- In podium de Meester is zondag 31 maart de Almeerse festivaldag van het Amsterdamse RIGHTABOUTNOW Festival.Het RIGHTABOUTNOW Festival gaat over het delen van de urban culture. Artiesten van de nieuwe generatie laten zien wat er achter hun werk schuilgaat. De eerste twee festivaldagen vinden op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart plaats in Amsterdam. Op 31 maart presenteert Groot Wild theaterproducties Almere een divers programma met hiphop, theater, dans, muziek en mode in podium de Meester. Headliner is Dave Budha, die zich in zijn muziek uitspreekt over alles wat hem opvalt aan de wereld om hem heen. Daarnaast neemt ras-Almeerder MC DRT gastrappers mee voor een potje freestylen en komt Ella John met een mix van Hiphop en Dancehall.

Dans

Sherise Strang laat in haar solo- voorstelling ‘I had enough so I killed him’ een mix van dans en fysiek theater een verhaal zien dat is geïnspireerd op het leven van poëet en schrijfster Maya Angelou; een vrouw die als activist en feminist vocht voor zwarte vrouwen. Yassin Mrabtifi combineert in zijn solo hiphop, hedendaagse dans en comedy, om te zoeken naar een identiteit voor hemzelf en zijn thuis in Molenbeek.

Mode

Naast muziek en theater kunnen bezoekers oude kleding laten up-cyclen door het Almeerse duurzame modemerk SEEFD. Naomi Neyssen van SEEFD toont daarnaast haar werk in een modeshow. Verder belicht Avanti de multi-identiteit van ‘De Almeerder’ door een aantal video-portretten te tonen van diverse Almeerders. De korte film Father Figure laat een portret zien van Guilliano, de oprichter van een voguedance-community in Rotterdam.

Kunstperfomances

Speciaal voor het festival creëren vijf Almeerse kunstmakers vanuit verschillende disciplines als collectief een eindproduct. Zij buigen zich over de vraag hoe het zit met de multi-identiteit van Almere en ‘De Almeerder’? Het resultaat van dit onderzoek wordt gepresenteerd in drie korte perfomances.
Kaarten zijn te koop via: rightaboutnowinc.com/festival.

Artikel geplaatst op: 25 maart 2019 - 12:09

Gerelateerd

Delen