Festival Gestrand niet meer volledig gratis toegankelijk

DUIN – De organisatoren van festival Gestrand zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de dertiende editie. Dit jaar wordt een aantal nieuwe zaken geïntroduceerd. Zo zijn er voor het eerst twee festivaldagen en worden er dit jaar tickets verkocht voor het evenement. 

Het concept van Gestrand blijft hetzelfde, maar het festival is niet meer volledig gratis toegankelijk. (Foto: Richard Terborg)


"Wij zijn 12 jaar lang gesponsord door verschillende partijen en dat gebeurt nog steeds, alleen is het verschil dat er tegenwoordig 6000 mensen naar ons festival toekomen. Supertof, maar meer mensen betekent meer kosten", aldus Remon Popelier namens de organisatie. "Toen we vorig jaar terug naar de tekentafel gingen, hebben wij de hulp van onze vrijwilligers ingeroepen en besproken hoe wij Gestrand kunnen laten voortbestaan zonder de kern van ons bestaan te verliezen en niet uit onze voegen te groeien. Het voortbestaan van het festival werd verkozen boven een volledig gratis festival, maar wel met een optie tot gratis toegang. Dus dat hebben we gedaan."

Tickets

Per festivaldag is een beperkt aantal gratis tickets. "De eerste 500 bezoekers kunnen gratis naar binnen, wanneer deze bezoekers binnen zijn kun je niet meer gratis naar binnen en heb je een kaartje nodig. Dus, wil je er zeker van zijn dat je binnenkomt? Dan is het belangrijk om alvast een kaartje te kopen. Op deze manier zorgen we ervoor dat Gestrand het gezellige en intieme feest blijft."
De snelste vroege vogels kunnen een dagkaartje kopen voor 8 euro en een weekendticket voor 15 euro (kinderen 4 euro voor een dag en 6 euro voor het hele weekend). Als de vroege vogelkaarten zijn uitverkocht, betaal je 12 euro voor een dagkaart en 20 euro voor een weekendkaart (kinderen 7 euro voor een dagkaart en 10 euro voor een weekendkaart, t/m 3 jaar gratis). 

Concept

"Het concept van Gestrand blijft hetzelfde", benadrukt Popelier. "Het blijft een festival waarbij je lekker op je bloten voeten kunt rondlopen, dj's kunt ontdekken, kunt genieten van theater en kunst en de geweldige sfeer die er hangt. Wij willen nog steeds dat er drinken en eten mee naar binnen kan worden genomen, maar over de hoeveelheid daarvan kunnen wij nog niets zeggen. Dit is de eerste keer dat wij Gestrand op deze manier organiseren. Wij wachten nog op uitsluitsel van de vergunning."


Gestrand vindt plaats op 20 en 21 juli bij Strandbad Duin. Houd de Facebookpagina van Gestrand in de gaten voor meer informatie over de tickets en wanneer je die kunt kopen.

Artikel geplaatst op: 27 maart 2019 - 13:04

Gerelateerd

Delen