Beeldhouwer Siemen Bolhuis vertelt over inspiratie

BUITEN – "Eén procent inspiratie en 99 procent transpiratie is een bekend gezegde over het werk van kunstenaars. Maar zonder die ene procent inspiratie wordt die hele 99 procent transpiratie zinloos", aldus de Almeerse beeldhouwer Siemen Bolhuis. Zondag 14 april vertelt hij over wat hij uit zijn eigen beeldhouwervaring weet over inspiratie.
Siemen Bolhuis met zijn werk ‘Hestia’. (Foto: aangeleverd)

De Kunstenaars Vereniging Flevoland bestaat in 2019 dertig jaar, en ter gelegenheid van dat jubileum organiseren de kunstenaars gedurende dit jaar dertig kunstprojecten. De serie kunstenaarslezingen is een van de dertig projecten.
Bolhuis ontvangt de gasten in zijn eigen atelier. “Ondanks dat de opdrachten die ik in de afgelopen 37 jaar heb uitgevoerd een breed scala aan onderwerpen hebben, zijn daar thema’s in te herkennen. Eén daarvan is de mythologische figuur Hestia. Haar wil ik deze middag speciaal belichten. Ik zal vertellen over hoe zij invloed heeft gehad op een aantal beelden dat aanvankelijk niets overeenkomstigs lijken te hebben.”
De bijeenkomst begint om 15.00 uur in het atelier aan de Vermolenstraat 78 en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden via info@siemenbolhuis.nl.
Artikel geplaatst op: 01 april 2019 - 12:20

Gerelateerd

Delen