Almeerse leerlingen op het podium tijdens festival Who's Next

ALMERE – Ruim 350 leerlingen van het Arte College, Baken Stad College, Oostvaarders College en PrO Almere traden maandag en dinsdag op tijdens de vijfde editie van het festival Who’s Next in KAF.

(Foto: aangeleverd)


De leerlingen hebben zo'n twee maanden geoefend met dansen, zingen, muziektheater of het spelen van een instrument. Dit deden zij onder begeleiding van ervaren workshopleiders en professionele muziekensembles. Het thema dit jaar was Express Yourself: een uitnodiging aan de leerlingen om zichzelf op een persoonlijke manier te laten zien en horen. Aan de hand van het verhaal van Romeo en Julia maakten ze kennis met klassieke muziek.

 

Jojanneke van de Weetering, directeur van Who's Next kijkt trots terug. "Ik was enorm onder de indruk van de kwaliteit. Er zaten een paar enorme talenten en zelfs multitalenten tussen", vertelt zij. "Ik dacht dat vooral het proces en de weg naar het festival toe centraal stond, maar het gaat toch ook om de eindpresentatie. Zo'n avond blijft de leerlingen echt bij. We verwachten ook serieus van wat ze. Wij hebben gezorgd voor een professionele setting met een optreden in KAF en professionele musici en daarna is het aan hen om daar iets van te maken. Die kans hebben ze gegrepen en dat vond ik geweldig om te zien.”

 

Jennifer van der Meer trad op in de groep Muziektheater. “Het ging supergoed ging en ik heb echt genoten”, vertelt zij. "Het leukste aan het optreden is dat ik leerde hoog te zingen, me te laten gaan en dat ik niet zenuwachtig hoefde te zijn."

Who's Next is intussen al druk met de voorbereidingen voor de volgende editie. Een editie met een nieuw thema, andere mooie muziek en talentvolle musici.

Artikel geplaatst op: 10 april 2019 - 13:36

Gerelateerd

Delen