Musici gezocht
Brassband Almere speelt filmmuziek

ALMERE - Brassband Almere gaf een lenteconcert in De Glasbak. Voor dit concert was het thema ‘Film & Klassiekers’ gekozen. Er was aardige belangstelling voor de Brassband, want de theaterzaal zat nagenoeg vol. De muzikale leiding van de avond was in handen van dirigent Rolf Hoogenberg.
(Foto: aangeleverd)

Het concert opende groots met muziek uit de film Last of the Mohicans waarbij het slagwerk de rest van de band begeleidde tijdens hun opkomst. Na deze eerste klanken opende Cees Kant de avond. Als presentator nam hij het publiek op treffende en vermakelijke wijze mee in het verhaal achter de muziek. Het was een gevarieerd programma met onder meer het kwetsbare Shackleton’s Cross, meeslepende muziek uit Saving Private Ryan en avontuurlijke klanken van The Polar Express. Ook werd er een uitstapje gemaakt naar het klassieke genre met een bewerking op muziek van Adriaen Valerius.
Oproep

Tijdens de avond werd er een oproep gedaan voor muzikanten die de band willen komen versterken. Gelukkig is er ook nieuwe aanwas uit het opleidingsorkest gekomen. Een voorbeeld hiervan is Tamira Verhoeven, zij speelt nu haar eerste seizoen in de A-band. Aan het einde van het concert bracht zij op de trombone een prachtige solo tijdens het stuk Skyfall.
Contact via: info@brassbandalmere.nl. De band zoekt zowel slagwerkers als koperblazers op diverse instrumenten zodat zij de komende jaren hopelijk weer concerten in volle bezetting kan geven.
Artikel geplaatst op: 23 april 2019 - 09:27

Gerelateerd

Delen