Oirla van Ravenzwaaij wint dwarsfluit-concours

ALMERE - De 10-jarige fluitiste Oirla van Ravenzwaaij uit Almere Haven heeft zondag de eerste prijs behaald op het internationale dwarsfluit- concours ‘Adams International Flute Factor’ in Ittervoort. De hoofdprijs van 2500 euro mag ze besteden aan een Azumi dwarsfluit naar keuze.
Oirla van Ravenzwaaij musiceert onbevangen. (Foto: Mehdi Taherian)

Oirla zit sinds 2016 op les bij Mirjam van der Maas uit Hilversum. Daarnaast heeft ze sinds 2017 les van stadsgenoot Berdien Stenberg. Tijdens het concours werd ze begeleid door Ernst Paul Fuchs op piano. Ook hij is een Almeerder.
Dit jaar werd in Ittervoort het veertiende fluitconcours gehouden voor jonge fluitisten tot 14 jaar. In de finale streden maar liefst zeventien jonge fluitisten om de eer. De kandidaten kwamen niet alleen uit Nederland, maar ook uit China, Rusland, Frankrijk en Groot Brittannië. De jury prees de Almeerse fluitiste met haar muzikaliteit en de onbevangen wijze van musiceren. De tweede prijs ging eveneens naar een leerling van Berdien Stenberg; de twaalfjarige Sanne Roskam uit Kraggenburg.
Artikel geplaatst op: 23 april 2019 - 12:12

Gerelateerd

Delen