Almeerse rapper Lil MG in finale Grote Prijs van Nederland

Door Petra Onderwater
ALMERE – De Almeerse rapper Lil MG staat in de hiphop-finale van de Grote Prijs van Nederland, die zaterdag 18 mei plaatsvindt in de Melkweg in Amsterdam. Daar treden de finalisten op voor een jury, maar ook publieksstemmen tellen mee. "Ik heb tot nu toe de meeste stemmen, maar meer mijn focus ligt op de Grote Prijs", aldus de Almeerder.

Lil MG. (Foto: Luxiifer)


Lil MG is in 1993 in Panamaribo geboren als Miguel Giovanni Napo en sinds 2005 is Almere zijn thuisstad. Op 15-jarig leeftijd begon hij met het rappen van covers van zijn idolen, maar inmiddels maakt hij als Lil MG zijn eigen nummers. Je kunt hem kennen van tracks als Goals ft. AN, MS Serry & AMG Domina, Ineens & Paper en zijn 101 barz sessie. In 2017 stond hij op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Flevoland, in 2018 verscheen zijn EP ‘Instinct’ en ook 2019 ziet er weer veelbelovend uit. Lil MG heeft een singledeal getekend bij CTM, zijn sequel EP 'Instinct 2' verschijnt deze maand en volgend weekend maakt hij dus kans om de Grote Prijs van Nederland in de wacht te slepen.

Publieksfavoriet

“Ik heb de voorrondes gehaald door met 744 stemmen publieksfavoriet te worden. Daarna kwamen de halve finales in de Amsterdamse Qfactory. Ook daar ging ik door als publieksfavoriet met 898 stemmen.” Van de 63 halve finalisten zijn er nu nog achttien, zes per categorie, in de race om de Grote Prijs binnen te slepen.


Tijdens deze 34ste editie van de muziekcompetitie voor aanstormend talent volgen de geselecteerde acts ook een Grote Prijs Talent Programma, waarin ze samen met hun ‘eigen’ Grote Prijs-manager werken aan hun carrière. “Zo hadden we in april een bootcamp in de Wisseloord Studio’s in Hilversum, waar we verschillende workshops hebben gevolgd. Nu bereid ik me dus voor op de grote finale en ik ben niet van plan die met lege handen te verlaten”, lacht de Almeerder.


Wie Lil MG wil steunen, kan nog tot en met 18 mei op hem stemmen via https://groteprijsvan.nl/deelnemers/lil-mg. Deze Almeerse finalist live supporten kan ook. Kaarten voor de finale op 18 mei in de Melkweg zijn te bestellen via https://groteprijsvan.nl.

.

Artikel geplaatst op: 09 mei 2019 - 10:39

Gerelateerd

Delen