Lock me up, Free a Girl bij brasserie Julia in Havenkom

HAVEN CENTRUM – Brasserie Julia in de Havenkom doet voor de tweede keer mee aan de actie Lock me Up! voor Free a Girl. Tien mensen laten zich volgende week 12 uur lang opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter om zoveel mogelijk geld op te halen voor kansarme meisjes in ontwikkelingslanden.

Maandag laten de eerste twee deelnemers zich opsluiten in de nu nog lege hokjes. (Foto: aangeleverd)

Volgens cijfers van Free a Girl worden er wereldwijd 2 miljoen kinderen uitgebuit en gedwongen tot prostitutie, in verschrikkelijke omstandigheden. Voor 50 euro kan Free a Girl één meisje bevrijden. Opvang, onderwijs of beroepstraining, juridische ondersteuning en medische zorg kosten gemiddeld 1000 euro per meisje per jaar.

 

“Ons doel is zoveel mogelijk geld op te halen om Free a Girl te steunen in hun fantastische werk. De teller staat inmiddels al op bijna 15.000 euro, maar ons streefbedrag is 25.000 euro dus we zijn er nog niet”, vertelt Tommy Ingenbleek, organisator van Lock me Up! Almere.

 

Maandag 13 mei laten de eerste twee deelnemers zich opsluiten en daarna zijn er tot en met vrijdag 17 mei elke dag twee andere deelnemers aan de beurt. “Elke twee uur mogen zij er even uit om hun benen te strekken en naar het toilet te gaan. Om 18.00 uur krijgen ze een kommetje rijst en verder moeten ze het met water doen.”

 

Feestelijke slotavond

Elke dag zorgt Brasserie Julia voor live entertainment om zoveel mogelijk mensen te trekken en te laten doneren. Vrijdag 17 mei is er van 17.30 tot 21.00 uur een feestelijke slotavond, met optredens van Wesly Bronkhorst, Samantha Beij, Ramon Beense, Mario Broerse en Wouter van de Kamp. Wesly Bronkhorst zal op deze avond de laatste twee deelnemers vrijlaten en de cheque met de opbrengst uitreiken.

 

Meer informatie over de actie is te vinden op:
https://www.facebook.com/lockmeupalmere 
https://www.lockmeup.nl/brasserie-julia-almere

Artikel geplaatst op: 09 mei 2019 - 15:03

Gerelateerd

Delen