Almeerse pianiste Marietta Petkova speelt Chopin en Debussy in Almere

ALMERE - De Almeerse sterpianiste Marietta Petkova geeft op zaterdag 18 mei een pianorecital in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Naast de vier Ballades van Frédéric Chopin speelt zij twaalf Preludes van Claude Debussy, ter nagedachtenis aan diens 100ste sterfdag.

Petkova ziet Debussy als ‘de vader van de moderne muziek’, een inspiratie voor de vele componisten die hem volgden. “De Preludes behoren tot de meeste warmbloedige werken van deze muziekinnovator. Maar door hun complexiteit zijn ze zelden in hun geheel in de concertzalen te beluisteren. Live opnames zijn even zeldzaam.”

Op 20 juni zal de meesterpianiste alle 24 Preludes van Debussy integraal opnemen tijdens een concert in de geroemde Paderewski Zaal in Lausanne, waar zij al eerder zeer goed ontvangen live-cd’s opnam met werken van Chopin, Rachmaninov en Skrjabin. Ter voorbereiding op de cd-opname van Debussy’s 24 Preludes speelt Petkova een selectie hieruit op prominente Nederlandse podia.

Voor de Almeerse pianiste zijn live-opnames iets speciaals. “Kracht, concentratie, al spelend je publiek ontmoeten. Die magie is er niet in een studio.”

Het concert in KAF begint zaterdag 18 mei om 20.30 uur. Meer informatie en kaartverkoop via www.kaf.nl. Het volledige overzicht van haar solorecitals is te vinden op www.mariettapetkova.com

Artikel geplaatst op: 15 mei 2019 - 14:43

Gerelateerd

Delen