Broer en zus Van Poucke geven recital in Goede Rede

HAVEN CENTRUM – De beroemde celliste Ella van Poucke geeft zaterdag 25 mei samen met haar al even bekende broer Nicolas een recital in kerkgebouw Goede Rede aan de Kerkgracht.

Nicolas van Poucke (foto: Merlijn Doomernik) en Ella van Poucke (foto: Simon van Boxtel)


Ella en Nicolas van Poucke komen oorspronkelijk uit Almere. Zij zijn inmiddels uitgevlogen, maar hun ouders wonen hier nog steeds. “Van Poucke is echt een bekende muzikale familie in Nederland”, vertelt Wilma Hartsuiker van de stichting Goede Rede Concerten. “Vader Cyrille is trompettist en heeft in een orkest gespeeld. Tegenwoordig doet hij onder andere kindervoorstellingen met de groep So What. Dit ensemble speelt op 28 juni ook ons slotconcert in Goede Rede: een mix van jazz en klassiek.”
Celliste Ella is een rijzende ster met een wereldcarrière. Zij speelt solo, met orkest, in ensembles en ook als duo, onder andere dus met haar broer Nicolas, die zelf naam heeft gemaakt als pianist. “Broer en zus brengen zaterdag in Goede Rede samen een prachtig programma met muziek van Bach en Beethoven”, aldus Hartsuiker. “Nicolas geeft ‘s middags ook een openbare masterclass aan jong muzikaal pianotalent uit Almere, in samenwerking met de Stichting Muziektalent Almere.”
Het concert van Ella en Nicolas van Poucke begint om 20.15 uur. Hieraan voorafgaand is er een carillonconcert door beiaardier Malgosia Fiebig om 19.30 uur. De Masterclass van Nicolas van Poucke is om 15.00 uur. Meer info en kaartverkoop via www.goederedeconcerten.nl of bel 06-80140467.

Artikel geplaatst op: 17 mei 2019 - 15:11

Gerelateerd

Delen