Kunstenaars verklaren Almere de liefde in Love@SecondSight

HAVEN CENTRUM – Zes kunstenaars verklaren Almere de liefde in Love@SecondSight. Deze nieuwe expositie wordt zaterdag 15 juni geopend in Corrosia Theater, Expo & Film en is gratis te bezoeken tot en met 12 oktober.

Almeerders toonden kunstenaars plekken als het Luierpark en de Bottelaarpassage. (Foto's: Kaylee Haasbroek)


Kunstenaars Annabelle Binnerts, Marina Heuvelman, Maureen Jonker, Maarten Nico, Hilde Onis en Joost Termeer kregen van Corrosia en curator Fleurie Kloostra de opdracht om nieuw werk te maken voor Love@SecondSight. De expositie moet bezoekers (opnieuw) verliefd laten worden op Almere, ooit gezien als 'de saaiste stad van Nederland die verguisd wordt om zijn lelijkheid, Vinexwijken en tocht'.

Veelzijdig Almere

Almeerders namen de kunstenaars mee naar plekken die aanspreken door rust en natuur of juist kleurrijke stedelijkheid. De uiteenlopende keuzes tonen de veelzijdigheid van Almere. Almeerder Robin Orsel: “Het busleven van Almere zorgt voor meer verbinding tussen Almeerders; je kan zoveel meemaken in die tien minuten dat je in de bus zit.” Tessa Brandsma over de Bottelaarpassage: “De Passage is een plek waar verschillende mensen een stukje van hun thuis aan Almere laten zien. Daarom voel ik mij er ook thuis.”
Judith Kuhne over de ecologische wijk De Buitenkans. “Een groene oase van rust die Scandinavisch aandoet, en dat in Almere!” David van den Ham vertelt over de Havenkom, waar hij regelmatig met zijn zoontje bootjes gaat kijken. “Een échte haven zou ik het niet noemen, maar als ik op de A1 rij en ik zie in de verte de Havenkom met de niet te missen flat weet ik dat ik bijna thuis ben. Het is een herkenningspunt dat je van veraf al ziet."
Love@SecondSight brengt niet alleen Almere in beeld, maar inspireert ook om stil te staan bij de wereld om ons heen en (opnieuw) verliefd te worden op de schoonheid van het alledaagse.

Feestelijke opening

In het bijzijn van de kunstenaars is zaterdag 15 juni om 16.00 uur de feestelijke opening. De tentoonstelling is daarna tot en met 12 oktober elke dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Toegang is gratis. Iedere zaterdag zijn er gratis rondleidingen om 13.00 en 15.00 uur. Meer informatie: www.corrosia.nl.

Artikel geplaatst op: 06 juni 2019 - 09:40

Gerelateerd

Delen