Wethouder Hilde van Garderen onthult de nieuwe Kunstbus

ALMERE - Wethouder Hilde van Garderen (VVD) heeft de nieuwe Kunstbus van Stichting KLEURinCULTUUR onthuld. Kinderen, ouders en voorbijgangers konden de nieuwe bus bij ARTlab Muziekwijk bewonderen.
Exact tien jaar geleden werd de oude Kunstbus geïntroduceerd: een grote, gele Amerikaanse schoolbus. Vanwege opstartproblemen werd het tijd voor een nieuwe bus die minstens zo opvallend is én een stuk duurzamer rijdt. Afgelopen woensdag werd de nieuwe Kunstbus door Hilde van Garderen onthuld bij ARTlab Muziekwijk, onder NS Station Muziekwijk. Na een korte rondleiding door het ARTlab, waarbij de kinderen hun creatieve werk aan de wethouder lieten zien, ging iedereen naar buiten voor de grote onthulling. Met versierde ballonnen en gekleurde shirts stond iedereen klaar voor de nieuwe Kunstbus, die langzaam achter de oude Kunstbus tevoorschijn kwam. Harriët Bosman, artistiek leider van KLEURinCULTUUR, over de onthulling: "Na tien jaar nemen we afscheid van onze oude Kunstbus en zijn we blij dat deze een goede bestemming krijgt bij de Blauwe Reiger als werkatelier voor kunstenaars. Met de nieuwe Kunstbus hopen we de komende jaren weer duizenden kinderen in Almere een eerste kennismaking met kunst en cultuur te kunnen bieden."
Met de Kunstbus organiseert Stichting KLEURinCULTUUR gratis kunst en cultuur workshops en andere creatieve activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar in Almere. De nieuwe Kunstbus zal vanaf nu door heel Almere rijden en ingezet worden bij evenementen, parken en scholen.
Artikel geplaatst op: 06 juni 2019 - 08:11

Gerelateerd

Delen