Norah Jane en Ian van den Boom kijken uit naar landelijke finale Kunstbende

Door Petra Onderwater
ALMERE – De Kunstbende-finale nadert voor Almeerders Ian van den Boom en Norah Jane. De landelijke finale van deze wedstrijd voor jong creatief talent is zaterdag 29 juni tijdens het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam. Ian is finalist in de categorie DJ en Norah Jane in de categorie Muziek. De Almeerse Tessa Brandsma was finalist in de categorie Expo, maar zij is verhinderd tijdens de finale.

(Foto’s: Bram Heeren)


In 2017 won Norah Jane al de tweede prijs bij Kunstbende Flevoland en werd ze de winnares van de popprijs Flavourland. “Ik zing al mijn hele leven en zo’n drie jaar geleden ben ik begonnen met gitaar spelen en het schrijven van mijn eigen nummers”, vertelt ze. Haar muziek is niet in één bepaald genre te plaatsen. “Ik neem invloeden mee van heel veel verschillende genres, maar begin nu ook een beetje m’n eigen sound te ontwikkelen.”
In de toekomst hoopt ze met muziek haar geld te kunnen verdienen. “Lekker doen wat ik leuk vind, een kantoorbaan is niks voor mij. En ik wil gewoon veel muziek blijven maken met mensen die er net zoveel van genieten als ik.” Norah Jane speelt in de finale het nummer Ghost van Lianne La Havas en haar eigen nummer Ginger Tea. “Ik heb er superveel zin in!”

Uniek zijn


Ook Ian kijkt uit naar de finale. “Dit is een kans die je niet zomaar krijgt en ik ga mijn uiterste best doen”, aldus de DJ. Hij is destijds thuis begonnen met draaien. “Op een klein setje dat je moest aansluiten op je laptop. Nu draai ik vooral op de set in de studio van de muziekschool waar ik op zit en op sets van mijn vrienden. Eerst vooral voor de lol en als hobby, maar de Kunstbende-finale is een kans om er groter mee te worden en die kans wil ik zeker pakken.” In de finale gaat hij een set draaien met veel energie. “En verschillende genres die niet iedereen luistert. Ik wil namelijk uniek zijn met de muziek die ik draai.”

Jury


Muzikant Willem de Bruin, schrijfster en actrice Isa Hoes en model Loiza Lamers nemen op 29 juni plaats in de jury. Tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op de Westergas in Amsterdam worden niet alleen de landelijke winnaars geselecteerd, maar er zijn ook Q&A’s, shows en workshops van de ambassadeurs, zoals social media-fenomeen Anna Nooshin, YouTube-helden Kalvijn en Petrus en rapper Bokoesam.
Meer informatie: www.kunstbende.nl.

Artikel geplaatst op: 19 juni 2019 - 12:19

Gerelateerd

Delen