Organisatie Gestrand blaast festival af

ALMERE – Het strandfestival Gestrand, dat begin juli zou plaatsvinden bij Strandbad Duin, gaat niet door. Door tegenvallende kaartverkoop wordt het financiële risico te groot, zo laat de organisatie weten in een verklaring.

(Foto: Richard Terborg)

 

Festival Gestrand is in 2005 ontstaan als een vriendenfeestje op het Almeerderstrand en groeide in de loop der jaren uit tot en een gratis toegankelijk festival met ruim 5.500 bezoekers in 2017. “Het evenement groeide niet alleen qua bezoekers, maar ook qua kosten en de uren die de organisatie er altijd met liefde vrijwillig in heeft gestoken. Het was niet meer haalbaar voor het team om de werkzaamheden en verantwoordelijkheden voor een festival met zoveel bezoekers volledig op vrijwillige basis te doen”, aldus de organisatie.

 

Om het festival een toekomst te geven, werd er gewerkt aan een nieuw concept waarbij kaartjes moesten worden gekocht voor het evenement. “Hoewel de voorbereidingen voorspoedig verliepen, er een mooie programmering is neergezet en de kaartverkoop goed begon, liep de voorverkoop de laatste maand sterk terug. Het grote financiële risico voor ons als vriendengroep zonder bedrijf met de nodige financiële reserves werd te groot. Dit risico willen we niet delen met alle partijen die het ook dit jaar weer samen met ons tot een succes willen maken. Daarom is er afgelopen donderdag na veel overleg besloten om de herinnering aan Gestrand te laten zoals deze is en alle werkzaamheden te staken.”

 

Het besluit om te stoppen valt de teamleden zwaar. Zij kijken terug op 12 mooie jaren en willen alle bezoekers, partners en vrijwilligers bedanken. Bezoekers die wel al een kaartje hebben gekocht voor het festival, krijgen hun geld binnenkort teruggestort op hun rekening.

 

Artikel geplaatst op: 17 juni 2019 - 10:08

Gerelateerd

Delen