Spelen in thuisstad Almere is bijzonder voor Echte Mensen

STAD CENTRUM - Echte Mensen treden op vrijdag 12 juli op in De Meester in Stad. Hoewel het trio regelmatig op het podium staat, is De Meester iets bijzonders.
“Er zullen daar immers vrienden en bekenden in de zaal zitten”, zegt frontman en Almeerder Mario Withoud, “En het is natuurlijk apart om te spelen in een zaal waar ik normaal toeschouwer ben.”
Withoud is benieuwd naar de reactie van het publiek op bepaalde nummers. “We hebben een moordballade die zich in Almere afspeelt en een nummer dat gesitueerd is op de Grote Markt. Dat zijn niet bepaald carnavalsnummers. Hoewel onze nummers toegankelijk en begrijpelijk zijn, maken we ze voor volwassenen. Ik schrijf over alle kanten van het bestaan, dus ook over de zelfkant. Daar zit wel enige relativering in hoor, meestal in de vorm van al dan niet zwarte humor. Mensen zijn een avond uit, dus willen ze even weg van hun gebruikelijke sores. Dat snappen wij verdomd goed, vandaar dat er genoeg te lachen valt bij Echte Mensen."
Echte Mensen koestert inhoudelijke diepgang, verrassing, humor en engagement. Ze stellen dat hun werk zich bevindt op het snijvlak van spoken word (gesproken poëzie), electro-akoestische soundscapes en liedjes. “Hans Timmermans, Leon van Egmond en ik willen altijd wegblijven van oppervlakkig formulewerk”, zegt Withoud.
Het concert van Echte Mensen met Marjolein van der Heide in het voorprogramma is op 12 juli in De Meester in Almere. Kaarten zijn te koop via www.demeesteralmere.nl en bij de kassa van De Meester.
Artikel geplaatst op: 28 juni 2019 - 08:55

Gerelateerd

Delen