Nieuw seizoen Goede Rede Concerten

HAVEN CENTRUM - Het vijfde seizoen van het klassieke concertpodium Goede Rede Concerten staat voor de deur. Op het programma voor 2019-2020 staan 35 klassieke concerten, zowel ’s avonds als overdag. Verder zijn er enkele muzikale zaterdagen, waaronder een Gitaardag voor amateurs, internationale Piano Day en de tweede editie van Festival Musique.

Topvrouwen. (Foto: Mark Steffelaar)


“Er zijn concerten met zeer prominente internationale namen: Ton Koopman, Isabelle van Keulen, Gabriel Bianco, Maarten Engeltjes en Anúna”, vertelt Wilma Hartsuiker namens Goede Rede Concerten. “Daarnaast zowel aankomend talent als gevestigde namen, ook van Almeerse bodem. Het aanbod is in elk geval gevarieerd en verrassend.”
Het concertprogramma is steeds klassiek-breed. “Veel traditioneel klassiek maar ook modern klassiek en hedendaags, met lijnen naar andere muziekstijlen of in combinatie met andere kunstvormen.” Nieuw is de serie Muziek op woensdagavond met een combinatie van klassieke muziek met verhalen, poëzie, film of een lezing.

 
Openingsconcert

Het concertjaar wordt geopend met een theatraal concert ‘Topvrouwen’ op vrijdag 20 september door Aubrey Snell op saxofoon en Beth & Flo op piano. “Behalve muziek van onder andere Poulenc, Françaix en Scott Joplin, is het optreden van deze drie musici ook heerlijk om naar te kijken. En vooraf nog een carillonconcert van beiaardier Rosemarie Seuntiëns. Een goede start van het seizoen.”

 
OrgelPLUS

Er is tot en met 19 oktober ook een speciale concertserie OrgelPLUS, omdat zowel het gebouw Goede Rede als het orgel 40 jaar bestaan. Op zaterdagmiddag 14 september tijdens de Open Monumentendag, wordt officieel aandacht besteed aan dit jubileum met een expositie, een muzikaal programma en gratis toegang. Hoogtepunt is de uitvoering van een nieuw orgelwerk ‘Goede Rede suite’, in opdracht geschreven door de Almeerder Dick Klomp.

 
Vrijwilligers gezocht

Goede Rede Concerten wordt georganiseerd door een team van enthousiaste vrijwilligers. “Uitbreiding is noodzakelijk door de groei van het aanbod”, aldus Hartsuiker. “Daarom is er plaats voor nieuwe vrijwilligers die van muziek houden, gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan, willen aanpakken of expert zijn in facilitair management, communicatie of techniek." Geïnteresseerden worden uitgenodigd om contact op te nemen met Wilma Hartsuiker, telefoon 06-80140467.


Het programmaboekje 2019-2020 en de flyer OrgelPLUS zijn verkrijgbaar op zaterdag 7 september tijdens het Havenfestival. Goede Rede Concerten staat dan met een kraam op de Kunstmarkt. De folders liggen ook bij Corrosia, Nieuwe bibliotheek, VVV, Goede Rede zelf en digitaal op www.goederedeconcerten.nl.

Artikel geplaatst op: 01 juli 2019 - 08:56

Gerelateerd

Delen