Strandwachters vormen verhalenroute en minitribunes

DUIN – De eerste drie Strandwachters zijn zaterdag onthuld op het Almeerderstrand. De houten objecten vormen een route door woonwijk DUIN, over het Almeerderstrand, over de dijk en langs Marina Muiderzand naar het catamaranstrand. De onthulling werd omlijst met voorstellingen van Suburbia in de Buurt en een picknick georganiseerd door DUIN-bewoners.

Acteurs van de voorstelling van Suburbia in de Buurt pauzeren op een van de Strandwachters. (Foto: Inge Persoon)


De Strandwachters vertellen met een QR-code ieder hun eigen verhaal over de ontstaansgeschiedenis van de Flevopolder en vormen minitribunes voor het culturele programma van StrandLAB Almere. Maar het is ook mogelijk om er gewoon op te klimmen om over het water uit te kijken. In het najaar van 2019 is de opening van de gehele route met Strandwachters over een traject van drie kilometer lengte.
Marina Muiderzand en StrandLAB Almere willen met de Strandwachten het gebied aantrekkelijker maken voor fietsers en strandgangers. De verhalen gaan over nieuw land ontstaan op de zeebodem en zijn geschreven door de in Almere geboren en getogen ontwerper Lieke Frielink. De objecten zijn ontworpen door architect Arjen van Vulpen van Studioworks Design en gebouwd met gebruikte steigerhouten delen van Marina Muiderzand.

 
Zomervakantie

De Strandwachters vormen deze zomer het podium van het culturele programma van StrandLAB Almere. Iedere dinsdagmiddag in de zomervakantie kan jong en oud van 13.30 tot 16.00 uur meedoen met diverse workshops van CitySenses, Almere meet water en KLEURinCULTUUR. Iedere tweede en laatste zaterdag van juli en augustus ben je welkom bij de StrandLAB-gebiedswandeling met stadsgids Marie-Josée en er zijn regelmatig theaterworkshops van De Speelwildernis. Kijk voor alle activiteiten en aanmelding op www.strandlab-almere.nl.

Artikel geplaatst op: 01 juli 2019 - 08:44

Gerelateerd

Delen