Vis à Vis speelt voorstelling ROBOT met blindentolk

ALMERE - In samenwerking met Komt het Zien! organiseert Vis à Vis een voorstelling met live audiodescriptie voor blinden en slechtzienden op zondag 1 september om 15.00 uur.

(Foto: Anna van Kooij)


Stichting Komt het Zien! maakt theaterbeleving mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Via een draadloze koptelefoon horen zij de live beschrijving van de blindentolken. Hierdoor missen zij niks. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het volgen van deze speciale voorstelling. “We zijn hiervoor benaderd door de stichting Komt het Zien en we doen dit nu voor de tweede keer”, vertelt Mascha Selhorst van Vis à Vis. “Vorig jaar hebben ongeveer 90 personen de voorstelling met een koptelefoon gevolgd.”

Voelplein


Een uur voor de voorstelling (14.00 uur) gaan de inleiding en het voelplein van start. Hier kun je de kostuums en het decor van dichtbij bekijken of betasten en kennismaken met de acteurs. Daarna krijg je een koptelefoon en neem je plaats op de overdekte tribune. De blindentolk doet tijdens de voorstelling live verslag van alles wat er te zien is.
Via de ticketshop kunnen zowel reguliere kaartjes als kaartjes inclusief koptelefoon worden besteld voor de voorstelling op zondag 1 september. Een paar dagen voor de voorstelling ontvang je een speciale e-mail met een introductie over de voorstelling. Deze is beschikbaar als digitale tekst en gesproken audio. De introductie bevat informatie over het verhaal, de acteurs, kostuums en het decor. Ga voor meer informatie en reserveren naar www.visavis.nl.

Artikel geplaatst op: 11 juli 2019 - 14:37

Gerelateerd

Delen