Test je zintuigen in het SensesLAB

ALMERE - CitySenses onthult eind september het Labyrinth of the Senses [LotS] tijdens het Uitfestival Almere. Om onderdelen van dit zintuigenlabyrint te testen voor publiek, worden komende weken workshops en proefopstellingen gegeven in het SensesLAB op het Almeerderstrand.

(Foto: CitySenses)


Zaterdag 20 juli is de introductie van het project van kunstenaar Maze de Boer en kunnen bezoekers van vilt onderdelen voor het labyrint maken. Naast deze proefopstelling kunnen kinderen tijdens de zomervakantie iedere dinsdagmiddag allerlei workshops volgen. Vanuit Strandlab Almere organiseren ook Kleur in Cultuur en Stad & Natuur gratis activiteiten.

Labyrint


[LotS] wordt een rondreizend labyrint waar je leert om je zintuigen opnieuw te gebruiken. Als bezoeker kun je bijvoorbeeld plaatsnemen in een stilte-ei, een schoonheidselixer proeven of merken hoe kleur jouw emoties kan beïnvloeden. De reacties op en de resultaten van de workshops tijdens SensesLab op het Almeerderstrand maken onderdeel uit van het uiteindelijke ontwerp van het labyrint.
Het programma op 20 juli begint om 14.00 uur met de openingsperformance ‘And then we leave, Iike nothing happened’ door Jos Rosier en Sara Pereira. Om 14.30 uur geeft Caroline Grootenboer een workshop vilten en met het publiek worden elementen gemaakt voor het gordijn van de touch-kamer. Om 15.00 uur vertelt Marcel Kolder over het belang van je zintuigen, om 15.30 uur volgt een introductie over de Introductie kunstinstallatie [COL R] van Maze de Boer en om 16.15 uur is het vervolg van de workshop vilten. Het programma eindigt om 17.00 uur. Aanmelden is gewenst via info@citysenses.nl. Meer informatie op www.citysenses.nl.

Artikel geplaatst op: 12 juli 2019 - 07:03

Gerelateerd

Delen