Vijf Almeerse dansparen bij concerten Andre Rieu

ALMERE – Vijf Almeerse dansparen hebben deze maand meegewerkt aan de concerten van André Rieu en zijn Johann Strauss Orchestra op het Vrijthof in Maastricht.

De vijf Almeerse dansparen. (Foto: aangeleverd)


André Rieu’s concerten in zijn geboortestad trekken jaarlijks tienduizenden fans vanuit alle delen van de wereld. Dit jaar bracht de maestro de wals tot leven met zijn concert ‘Shall we dance?’. Tussen de 150 dansparen die meededen aan de show waren er ook vijf uit Almere, waaronder het rolstoelpaar Edwin en Mariëtte Woltheus. Zij namen via de Stichting Rolstoeldansen Nederland deel aan de concerten op het Vrijthof. Daarnaast deden Raymond en Ingrid Pappot, Erik en Karin Kleis, Mitchel Pappot, Denise Walboomers en Dennis en Samantha Voermans mee aan meerdere en in sommige gevallen alle concerten.

 

“Het is altijd weer een spannende beleving. Het 100e concert van André Rieu afgelopen zondag was ook onze 25e deelname aan de concerten", vertellen Raymond en Ingrid Pappot. "Het is heel leuk om een choreo te doen met dansparen die door het wedstrijdseizoen heen je tegenstanders kunnen zijn. Dat geeft een mooie verbintenis. Het allermooiste is wanneer wij als dansers de mensen uit het publiek mogen vragen een stukje mee te dansen. Indrukwekkend is de hoeveelheid persoonlijke informatie die mensen van over de gehele wereld in 1 of 2 minuten met ons delen. Daar zijn echt heel mooie en romantische, maar soms ook heel indringende verhalen bij."

 

Ook Karin Kleiss kijkt terug op een mooie ervaring. "Het publiek heeft genoten en wij ook", zo laat zij weten. "We dansten na ons optreden ook met mensen uit het publiek. Ze kwamen overal vandaan, met ieder een eigen verhaal. Stralende ogen, blije gezichten. Het maakte niet uit of zij konden walsen, elk contact was bijzonder en waardevol.”

 

Komend weekend, op zaterdag 27 en zondag 28 juli, is het Vrijthof concert 2019 al te zien in de bioscopen, waaronder Kinepolis Almere. Kijk voor meer informatie op https://kinepolis.nl/films/concert-andre-rieus-2019-maastricht-concert.

Artikel geplaatst op: 24 juli 2019 - 11:01

Gerelateerd

Delen