Reizend festival Via Musica opent in Goede Rede

HAVEN CENTRUM - Een Frans barokorgel is bijna niet meer te vinden in Nederland, maar in Almere staat er nog één. En wel in kerkcentrum de Goede Rede. Het rondreizend Festival Via Musica, voorheen Travelling in Baroque, gaat daar op 8 augustus van start met het openingsconcert door het Apollo Ensemble.
Festival Via Musica wordt gehouden van donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus, iedere dag op een andere locatie: in Almere-Haven, Lelystad, de Noordoostpolder, Zeewolde en in Dronten. Klassieke concerten worden afgewisseld met film, poëzie en gastronomie.
“Via Musica voert de luisteraar mee op een vierdaagse reis door tijd en ruimte, met de mooiste en verrassendste muziek van diverse eeuwen, stijlen en een zeer afwisselende bezetting”, vertelt Marion Boshuizen van Festival Via Musica.
Parijs

Het hele festival staat in het teken van Parijs. “Iedere dag lichten we iets anders van Parijs eruit”, aldus Boshuizen. “Tijdens de concerten in Almere op 8 augustus staat orgelmuziek centraal. Om 14.00 uur is er een educatief concert met muziek voor orgel, fluit en strijkers. Dit is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Er worden korte stukken uit het programma gespeeld en het gehele concert duurt een uur. De muziek is feestelijk en uitbundig.”
Apollo Ensemble

Het officiële openingsconcert is om 20.15 uur door het Apollo Ensemble met muziek van Corrette en Blavet met zang van Johannette Zomer en Elisabeth Hetherington (sopraan). Het concert is bij kaarslicht en dat zorgt voor een ingetogen, sfeervolle en intieme sfeer.
Reserveren is gewenst en kan via www.festivalviamusica.nl, info@festivalviamusica.nl of eventueel via 0320-227718. Kerkcentrum Goede Rede is te vinden aan de Kerkgracht 60.
Artikel geplaatst op: 29 juli 2019 - 09:45

Gerelateerd

Delen