SUNT! op Utopia eiland

ALMERE - Op het Utopiaeiland is op zaterdag 24 augustus een festijn van creatieve recycling, genaamd SUNT!, met onder andere een theatervoorstelling, kinderworkshop en creatieve markt.
Diverse hobbyisten uit Almere tonen op de markt creaties waarin een gerecycled element is verwerkt. Dit gaat van het bedrukken van steigerhout naar kussentjes maken van oude spijkerbroeken tot glazen potjes omtoveren in oliebranders. Organisator Ina Metscher: "De markt is een unieke kans voor Almeerse hobbyisten om hun creaties te tonen. Het is inspirerend om te zien wat iemand kan maken van een oude fietsband, kranten, vodden en noem maar op. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Daardoor kunnen juist Almeerders die op kleine schaal hobby'en deelnemen." De foodtruck van 'Op de fles' is aanwezig.
Klein Theater

Stichting Het Klein Theater speelt de voorstelling 'Uitzichtloos' en stichting KLEURinCULTUUR organiseert voor de kinderen een workshop waarin wordt gewerkt met gerecyclede items en als kers op de taart is er de mogelijkheid met heuse Cosplayers op de foto te gaan.
Het 'Festijn van Creatieve Recycling' wordt georganiseerd in het kader van het programma Eilandbaas; een concept van Groot Wild en onderdeel van Urban Greeners. SUNT! heeft als doel Almeerders bewust te maken van het plezier dat recycling kan geven en hoe afval waardevol kan zijn.
Zaterdag 24 augustus, van 11.00 tot 17.00 uur, parkeren op de nieuwe parkeerbloemen bij het voormalig hondenstrand aan de Oorweg. Voor mindervalide bezoekers is er de mogelijkheid tot aan het terrein te komen. Meer informatie: inametscher@gmail.com of 0618177100
Artikel geplaatst op: 14 augustus 2019 - 10:09

Gerelateerd

Delen