Van knorren tot blaten: speuren in Almere

ALMERE - Stad & Natuur laat gezinnen met kinderen een aantal groene plekken in de stad ontdekken door middel van een speurtocht.
varken Vinny

Op Kinderboerderij de Beestenbende in Buiten en Kinderboerderij den Uylpark in Stad is sinds 2017 een speurtocht ontwikkeld voor gezinnen. “De gezinnen die meedoen aan de speurtocht Varken Vinny komen op plekken die ze nog niet eerder gezien hebben”, aldus Yves Lodewijks, beheerder van Kinderboerderij de Beestenbende van Stad & Natuur.
Lammetje Luit

In het Vroege Vogelbos heeft Stad & Natuur een kudde schapen staan die helpen bij het bestrijden van de reuzenberenklauw. Elk voorjaar worden er tientallen lammetjes geboren, maar hoe gaat dat nu eigenlijk? “Tijdens de speurtocht Lammetje Luit ontdekken de kinderen en hun ouders hoe het leven van een schaap er jaarrond uit ziet” zo vertelt Anita Seele, beheerder van de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos.
Ula de Uil

De hele zomervakantie staat in het teken van uilen bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan. Naast een prachtige doe- en beleefexpo ‘Nachtbrakers, uilen van de wereld’ is er ook een bijpassende speurtocht. Want naast Ula de Uil is leven er nog veel meer nachtdieren op de Kemphaan. “De kinderen gaan op de Kemphaan op zoek naar verschillende nachtdieren. Wist je bijvoorbeeld dat de vos en de bever ook op de Kemphaan leven? Leer hun leefgebied kennen.” aldus Roos van Kesteren, medewerker programmering van Stad & Natuur. De speurtocht is op maandag tot vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur bij Stad & Natuur op de Kemphaan.
Lammetje Luit en Varken Vinny zijn te koop via de website van Stad & Natuur (www.stadennatuur.nl, klik op winkel) of op de locaties zelf. Varken Vinny is met uitzondering van maandagen te doen tijdens de openingstijden van de Kinderboerderijen. Lammetje Luit is dagelijks te doen.
Artikel geplaatst op: 14 augustus 2019 - 11:34

Gerelateerd

Delen