Lessen in Buurtcentrum Parkwijk, Haagbeukweg 42
Argentijnse Tango in Almere

ALMERE – Tangoliefhebbers en mensen die kennis willen maken met de Tango kunnen op 4 september meedoen met een gratis proefles Tango in Buurtcentrum Parkwijk, Haagbeukweg 42. Op 11 september start er een nieuwe cursus (8 lessen op woensdagen) voor zowel beginners als gevorderden. Ook op de kunstmarkt in Haven op 24 augustus is het mogelijk kennis te maken met de tango.
Tango Almere wordt gedragen door de ervaren tango docenten Frank Greven en Wilma Bouman, beiden sinds tientallen jaren vertrouwd met de tango. In Almere geven zij al vier jaar les.
Gevoelsdans

De Argentijnse Tango is een gevoelsdans, die door de connectie tussen de twee danspartners een heel bijzondere belevenis wordt. Het is ook een improvisatie dans, die ontstaat doordat je samen een dans creëert, vanuit de connectie. Met als basis de mooie, intense tango muziek. Al improviserend, met de ingrediënten die je je eigen hebt gemaakt (passen, houding, muziekgevoel etc.), is er met iedere partner weer een andere, unieke danservaring.
De Argentijnse Tango begon als muziekvorm aan het eind van de 19e eeuw in de sloppenwijken van Buenos Aires, en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een dans die bekend werd over de hele wereld. Inmiddels is de dans, sinds de jaren 80, ook in Nederland op vele plaatsen te vinden en te leren.
Voor meer informatie over de lestijden en kosten: www.tangoalmere.nl
Artikel geplaatst op: 24 augustus 2019 - 09:32

Gerelateerd

Delen