Uilen in de hoofdrol tijdens zomerfestival op Kemphaan

ALMERE - Zoals elk jaar sluit Stad & Natuur de zomervakantie af met het Zomerfestival, dit keer op zondag 25 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. Het festival op Stadslandgoed de Kemphaan staat helemaal in het teken van de uilen. Zo komt Meneer de Uil langs, zijn er creatieve workshops en natuurlijk kan de tentoonstelling voor de allerlaatste keer bezocht worden.
“Je kunt op de foto met Meneer de Uil. Elk uur is er een poppenkastvoorstelling van Fritsie Duikelaar”, vertelt Margrietha Rengers van Stad & Natuur. “Jan Klaassen beleeft weer grote avonturen waarbij de kinderen hem vast weer luidruchtig gaan helpen. De meeste kinderen gaan de dag na het Zomerfestival weer naar school. Daarom hebben we een wijze uil, de Wijsgeer, die ze daarmee kan helpen. Uiteraard kunnen kinderen zich ook laten schminken als een uil. Met Bertina gaan we met koper een uil maken. Met geduld en kracht heb je straks een uil voor altijd.”
Pluizen

Met de Kerkuilenwerkgroep kunnen bezoekers braakballen pluizen. Joost van Oerz leert de bezoekers hoe een uiltje, 2D of 3D, gemaakt kan worden waarmee een cupcake versierd kan worden. Daarnaast neemt hij een hometrainer mee zodat te zien is hoeveel gesport moet worden om de cupcake weer te verbranden. Een uiltje vouwen? Guda kan er alles van en weet precies hoe het moet!
KLEURinCULTUUR is ook aanwezig om uiltjes te kleien en uiltjes te maken van karton. En met Erik Fakkeldij maakt de bezoeker een stoer uilenschilderij op een boomschijf.
Strippenkaart

Tijdens het Zomerfestival is een strippenkaart te koop (6 euro voor 5 strippen), om de workshops te betalen. Alle workshops en het stokbroodje bakken kost 1 strip. De poppenkastvoorstelling, braakballen pluizen en de Wijsgeer zijn gratis. Van te voren reserveren is niet mogelijk.
Artikel geplaatst op: 22 augustus 2019 - 09:56

Gerelateerd

Delen