Crowdfunding voor kunstinstallatie UIT-festival

STAD CENTRUM – Kunstenaars Anke Portier en Foktje Verhoef willen een leegstaand winkelpand in Almere Centrum inrichten met een grote kunstinstallatie tijdens het UIT-Festival op 27, 28 en 29 september en het weekend ervoor. Op Voordekunst.nl zijn de dames een inzameling gestart om hun plan te kunnen realiseren.

Anke Portier en Foktje Verhoef. (Foto: aangeleverd)

In het laatste weekend van september is er veel te doen in het centrum tijdens het UIT-Festival, met muziekoptredens, theateracts en beeldende kunstevenementen, als start van het culturele seizoen in Almere. Tijdens deze eerste editie is er onder meer de Popronde Almere, de Passagedag, de Korendag, film, dans, exposities, stadsrondleidingen en de Fantasyparade. "Wij willen met ons project de liefde voor de kunst aanwakkeren in Almere. Kunst verrast en verruimt je blik, het helpt je om de wereld op verschillende manieren te zien en er betekenis aan te geven. En daarbij gaat kunst over de grenzen van de taal en leert het je gevoel waar te nemen", vertellen Portier en Verhoef.

 

Zij hebben inmiddels de bevestiging gehad dat zij hun plan mogen uitvoeren in een leegstaand pand op de Donjon, naast de BasicFit en de Hema. "Dit industriële pand past perfect bij ons concept. We gaan het inrichten met werk van meerdere kunstenaars. Zo willen we kunst dichtbij het winkelend publiek brengen.”

 

Het belooft een bijzondere en interactieve kunstbeleving te worden, die gratis toegankelijk is voor iedereen die langskomt. Via het platform Voordekunst.nl hopen de initiatiefneemsters genoeg geld te verzamelen om het evenement te organiseren en het winkelpand in te richten. "Ook willen we een vergoeding voor de kunstenaars regelen. Kunstenaars en artiesten worden vaak gevraagd iets te laten zien voor hun eigen publiciteit en zichtbaarheid, maar kunst heeft een toegevoegde waarde en dat is ook geld waard", vinden Portier en Verhoef.  

 

Wie een steentje wil bijdragen een de financiering van hun plan, kan dit nog tot 4 september doen via de campagne ‘Anke en Foktje Take Over’ op Voordekunst.nl. Het evenement is via facebook te vinden: https://www.facebook.com/events/882207272172399/  Daar wordt ook de precieze locatie bekendgemaakt. 

Artikel geplaatst op: 22 augustus 2019 - 14:19

Gerelateerd

Delen