Bijna alle Eilandbazen zijn bekend

FLORIADE - De derde lichting van de in totaal 25 Eilandbazen die op het Green Island een evenement gaan organiseren zijn bekend. Er zijn nog maar een paar plekken vrij voor initiatieven die vóór half oktober Eilandbaas willen worden.
Eilandbaas is een concept van Groot Wild en maakt onderdeel uit van Urban Greeners. Het Green Island, voorheen het Utopia-eiland, ligt op het terrein waar in 2022 de Floriade zal plaatsvinden. Tot die tijd vinden er allerlei activiteiten plaats op het Eiland, waar Eilandbaas er één van is. Tot 15 oktober 2019 is het eiland beschikbaar voor events georganiseerd door iedereen met een goed idee. Alle originele, groene plannen maken een kans op een dag de baas zijn van dit eiland.
Uitkijktoren

De derde lichting activiteiten die in het kader van Eilandbaas plaatsvinden is een aanvulling op het reeds bestaande programma. De Flevo Campus Summer School zal een interactieve lezing organiseren voor haar studenten in het kader van nieuwe voedselsystemen. Op 14 en 15 september zal Groot Wild in het kader van de Open monumentendag de karakteristieke uitkijktoren van het Green Island openstellen waar door de torenwachter spannende verhalen worden verteld over de geschiedenis van Almere. Verder mogen kinderen op deze dag een zelf ontworpen uitkijktoren maken van gerecyclede materialen.
Clean-up day

Op 21 september is het World clean-up day en is iedereen uitgenodigd om de omgeving van het eiland en het Weerwater op te ruimen. Deze dag staat op het eiland ook in het kader van beweging. Sportlab organiseert een bootcamp voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt.
Wie toe is aan een moment van bezinning en verbinding zal zeker oren hebben naar het Het Pop-up klooster Utopia, dat plaatsvindt op 6 oktober voor momenten van bezinning en verbinding. Meer informatie op: www.eilandbaas.nl.
Artikel geplaatst op: 21 augustus 2019 - 11:07

Gerelateerd

Delen