Diwali lichtjesfeest met dans, zang en lekker eten

STEDENWIJK – Het Hindoëstische lichtjesfeest Diwali wordt dit jaar weer groots gevierd in Almere. Stichting International Festivals Almere (IFA) organiseert op zaterdag 19 oktober van 14.00 tot 21.00 uur de tweede editie van het indoor festival, dit keer bij het Baken Trinitas Gymnasium aan de Sas van Gentlaan.

(Foto: aangeleverd)

 

"De eerste editie trok vorig jaar zo'n 900 bezoekers en we kregen ontzettend veel positieve reacties. Het is daarom een ​grote eer om voor de tweede keer dit festival te organiseren, met steun van de gemeente Almere", vertelt Maya Nirsoe van stichting IFA. Het Almere Diwali Festival is voor iedereen gratis toegankelijk.

Dit jaar verwacht de organisatie verspreid over de dag ruim 1200 bezoekers te trekken. "Almere telt ongeveer 1500 Indiase expats, maar het evenement is niet uitsluitend voor deze doelgroep bestemd. Iedereen is van harte welkom", benadrukt Nirsoe. "We willen juist ook verschillende culturen samenbrengen en kennis laten maken met elkaar."

Eenheid
Diwali is het hindoeïstische feest van het licht. Naast de aanbidding van godin Lakshmi symboliseert het festival de triomf van goed over kwaad, licht over duisternis en kennis over onwetendheid. "Dit lichtfeest bevestigt ook in onze moderne tijd het geloof in hoop, vriendschap, religieuze tolerantie, vrede en harmonie. Daarom is iedereen van harte welkom om samen met ons Diwali én eenheid in Almere te vieren."

Programma
Om 18.15 uur zal wethouder Maaike Veeningen de officiële openingshandeling verrichten. Er is van 14.00 tot 21.00 uur een uitgebreid programma met optredens van indiase en hindoestaanse dansgroepen, live bands, diverse artiesten en zangers, zoals Dj Akshay (15 jaar), Bollywood dans, Resless llive band, Masti dansgroep, Desi Rythms, Omkar live rock band en nog veel meer meer.
Verder zijn er Indiase en niet-Indiase gerechten en snacks verkrijgbaar, van samosa, pani puri, paratha's tot volledige gerechten op basis van de rijke Indiase keuken en gerechten met een andere culturele achtergrond. Ook kinderen zijn van harte welkom.Zij kunnen onder andere aan de slag met het schilderen van Diya's of Henna-tatoeages.

Meer informatie op www.almerediwali.nl.

Artikel geplaatst op: 16 oktober 2019 - 13:21

Gerelateerd

Delen