Comedy Opstand en BiënnALLY winnen culturele Pitch Battle

ALMERE – Zes kandidaten namen het vrijdag tegen elkaar op tijdens de Culturele Zaken – Pitch Battle. De Comedy Opstand van Yaïra van Nielen ging er uiteindelijk met de winst vandoor. De publieksprijs was voor BiënnALLY van Good4Good en kunstenares Wanda van Koningsveld.

 

Yaïra van Nielen won 5000 euro voor haar initiatief voor meer stand-up comedy in Almere. “Stand-up comedy is toegankelijker dan andere theatervormen, mede doordat het niet in een theater hoeft plaats te vinden. Daarbij is de lach ook een belangrijk element van het samenbrengen. Lachen laat je even je zorgen vergeten en het maakt op dat moment ook niet uit wat je geloof, overtuiging, afkomst, geslacht, geaardheid of beperking is, in de lach is iedereen gelijk”, zo luidde haar pitch. Van Nielen wil frequent comedy workshops en shows in Almere organiseren. “Het is voor mij, als persoon met Gilles de la Tourette en lichamelijke beperkingen, heel belangrijk dat iedereen de Comedy Opstand kan bezoeken of kan meedoen met de workshopss.”

 

Mixed Media Experience

Sociale onderneming Good4Good en kunstenares Wanda van Koningsveld wonnen de publieksprijs van 2500 euro voor BiënnALLY, Mixed Media Experience in the City. Geïnspireerd op de Biënnale van Venetië, een tweejaarlijks terugkerende kunstmanifestatie verspreid over de stad. “Dit zouden we graag in Almere zien waarbij lokale kunstenaars hun kunstwerken in verschillende gebouwen verdeeld over de stad voor een bepaalde tijd tentoonstellen. Almeerse kunstenaars nodigen op hun buurt kunstenaars uit andere steden of andere landen uit om ook deel te nemen aan de expositie.”

Artikel geplaatst op: 30 oktober 2019 - 08:31

Gerelateerd

Delen